Horia Georgescu, fostul șef ANI, a fost arestat pentru 30 de zile

Horia Georgescu a primit mandat de arestare  pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de procurorii DNA, câ alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a judecat propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Horia Georgescu şi alţi trei foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi pentru patru experţi evaluatori.

Astfel, instanţa a decis arestarea lui Horia Georgescu, precum şi a lui Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, alături de experţii evaluatori - Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu.

În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, instanţa a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citește și: Horia Georgescu, situație disperată în familia fostului șef ANI

Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă, nefiind definitivă, dar va fi aplicată de îndată.

Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a preşedintelui din perioada în care s-au acordat respectivele despăgubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrându-le anchetatorilor că suferă de o boală incurabilă.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi faţă de fostul vicepreşedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel