Horia Georgescu acuză presiuni din partea USL

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, susține într-un interviu acuzat agenției Reuters, că presiunile pe care coaliția la guvernare le exercită în prezent sunt cele mai agresive de la înființarea instituției.

Horia Georgescu susține că începând de luni, când instituția a anunțat că a finalizat rapoarte de constatare a incompatibilității celor patru membri ai Guvernului - Ovidiu Silaghi, Liviu Pop, Eduard hellvig și Dan Mihalache - s-au făcut asupra agenției cele mai agresive presiuni de la înființarea acesteia, scrie digi24.ro. El a adăugat că astfel de atacuri la adresa insituției sunt menite să descurajeze inspectorii de integritate care își desfășoară anchetele, în această perioadă a campaniei alegerilor parlamentare. ”Presiunile politice din ultima perioadă sunt cele mai agresive de când a fost fondată Agenția Națională de Integritate,” constată președintele ANI.

Șeful instituției își arată îngrijorarea cu privire la rezultatele alegerilor legislative din decembrie, anticipând posibilitatea ca progresele înregistrate de inspectorii din subordine dă devină reversibile, având în vedere declarațiile recente ale politicienilor. ”Am temeri serioase că după alegerile din decembrie, progresul care a fost înregistrat ar putea fi întors, judecând după recentele declarații politice publice,” susține Horia Georgescu.

Președintele ANI a mai declarat pentru Reuters că în prezenta legislatură 42 de membri ai Parlamentului au fost găsiți cu probleme de integritate, incompatibilitate sau chiar cu nereguli ale declarațiilor de avere. Dosaru unuia dintre aceștia, Mircea Diaconu - în cazul căruia Parlamentul a decis că-și poate păstra funcția de senator - poate însemna potrivit inspectorului, un precedent care să submineze deciziile judecătorești. ”Aceast caz stabilește un precedent, că este posibil ca ei (alți politicieni investigați de ANI – n.r.) să nu fie sancționați în niciun fel, indiferent de deciziile judecătorești,” a apreciat Horia Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel