Horia Colibăşanu, în tabăra de bază Everest-Lhotse. Primele probleme

foto: horiacolibasanu.com
foto: horiacolibasanu.com

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns în tabăra de bază Everest-Lhotse, la 5.400 metri altitudine.

Everest-Lhotse este locul în care va sta aproximativ o săptămână pentru aclimatizare, înainte de a porni ascensiunea spre vârf, informează un comunicat remis joi Agerpres.

Conform sursei, starea sa de sănătate este foarte bună, la fel şi cea a colegului său de expediţie, alpinistul slovac Peter Hamor. Echipa a ajuns în tabăra de bază. Suntem într-o expediţie internaţională de 60 de membri. Mulţumiri sponsorilor pentru că avem cele mai bune condiţii în tabăra de bază. Avem cort brutărie şi un cort-pub, a spus Colibăşanu.

În ceea ce priveşte ascensiunea, e posibilă o uşoară întârziere a calendarului expediţiei din cauza unor probleme în zona gheţarului situat la aproximativ 6.000 de metri altitudine.

Echipele de Icefall (sherpa care echipează cu corzi şi scări Khumbu Icefall) au avut un accident, un sherpa a fost rănit. Nu au reuşit să ajungă decât în tabăra 1. Se pare că gheţarul între tabăra 1 şi tabăra 2 este foarte crevasat. Suntem în grafic deocamdată, dar dacă peste o săptămână nu ajungem în tabăra 2 vom fi în întârziere'', a adaugat Colibăşanu.

[citeste si]

Horia Colibăşanu a plecat în expediţie în 28 martie 2018, urmând să se întoarcă pe 3 iunie. În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848 m). Anul acesta are loc cea de-a 20-a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.

Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timişoara, club afiliat la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, care derulează şi monitorizează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internaţional. Expediţia poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com, pe pagina de Facebook Horia Colibăşanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel