Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  HoReCa, măsuri luate de Guvern. Zamfir: Poate o să vă șochez / VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Senatorul Daniel Zamfir a discutat cu analistul politic Bogdan Chireac despre măsurile luate de Guvern în legătură cu domeniul HoReCa și piețele agroalimentare, într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Asta a fost o mare prostie, din punctul meu de vedere, și aici am avut o inițiativă legislativă, este în Camera Deputaților”, a spus Daniel Zamfir referitor la închiderea activităților din domeniul HoReCa. „Poate o să vă șochez, nu știu cât de binevenită ar fi pentru unii măsura aceasta, dar eu cred că trebuie. De ce să închizi restaurantele?”.

Preluând subiectul, Bogdan Chirieac a explicat: „Așa ne-au spus și oamenii cu care am vorbit. Lasă 30%, o masă ocupată, două libere. Nu se îmbolnăvește nimeni aici. E mult mai sigur decât la magazin, mult mai sigur decât la secția de votare, infinit mai sigur, sau în campanie electorală, când totuși trebuie să vă mai vadă și lumea, nu numai la televizor”.

Piețele nu trebuie închise dacă hypermarket-urile rămân deschise

„Știți că am avut și inițiativa aceea de redeschidere a piețelor. Eu cred foarte tare că e absolut aberant să închizi piața, dar mall-ul de vizavi să-l lași. Deci din nou e noaptea minții. Eu am și dat exemplu Piața Sudului, care este mall. Arată la cele mai înalte standarde occidentale, este vis, culoare, parcări subterane. Ai închis Piața Sudului, dar vizavi ai hypermarket și mall deschise. De ce mai sigur aici decât dincolo? N-am să înțeleg decizia asta aberantă”, a adăugat Daniel Zamfir.

Revenind la subiectul HoReCa, senatorul PSD a mai ținut să explice: „Nu sunt de acord cu HoReCa, am spus de ce. La restaurant este cineva la intrare, îți măsoară temperatura, te așază la masă, îți face echivalentul unei anchete epidemiologice pentru că raportezi cu cine ești la masă, îți ia și buletinul. Dacă se întâmplă ceva, știe de unde să te ia. De ce închizi? În loc să-l lași să-și câștige existența, să dea salarii, le pui în cârca statului”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel