Horea Uioreanu: România este singura ţară din lume cu trei prim-miniştri, dar care pare neguvernată

fmi
fmi

Deputatul PNL Horea Uioreanu consideră că România este singura ţară din lume care are "trei prim-miniştri" - Jeffrey Franks, Traian Băsescu şi Emil Boc - dar "care pare neguvernată", în condiţiile în care fiecare dintre ei "îşi dă cu părerea" privind bugetul României pe 2012, "fără a spune nimic".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de deputatul liberal Horea Uioreanu, reprezentantul FMI Jeffrey Franks, preşedintele României, Traian Băsescu şi şeful Guvernului, Emil Boc, au păreri şi fac analize, dar soluţiile reale şi potrivite situaţiei în care se află România "strălucesc prin absenţă".

"Jeffrey Franks, Traian Băsescu şi Emil Boc sunt trei oameni şi toţi trei cu veleităţi de premier. Astăzi România este cu adevărat «land of choice», fiind singurul stat din lume cu trei prim-miniştri, dar care pare neguvernat. Domnul Franks, trimisul FMI la Bucureşti, domnul Băsescu, trimisul românilor la Cotroceni, şi domnul Boc, trimisul domnului Băsescu la Palatul Victoria, se comportă asemenea unui şef de Guvern. Fiecare dintre cei trei domni îşi dă cu părerea în ceea ce priveşte bugetul României pe anul 2012, fără a spune nimic. Aşa am aflat, deocamdată, că vom avea creştere economică, dacă nu cumva vom trece din nou pe minus. Salariile şi pensiile vor îngheţa, cauza îngheţului fiind în însorita Grecie. România a devenit o ţară a paradoxurilor. Fiecare dintre cei trei are păreri şi face analize, dar soluţiile reale şi potrivite situaţiei în care ne aflăm strălucesc prin absenţă", se arată în documentul citat.

Uioreanu susţine că "cei trei corifei ai construcţiei economice au apelat la figuri de stil", pentru ca românii să priceapă bine ce îi aşteaptă.

"Astfel, domnul Franks ne-a sfătuit să facem din România o maşină greu de furat. Nu ne-a spus cum să facem ca mecanicii, adică clientela politică a PDL, să nu mai fure piesele motorului. Domnul Băsescu a terminat cu bugetarul gras care stă în spatele bietului angajat din sistemul privat, nu mai spune nimic despre băieţii deştepţi din energie, acum are o nouă jucărie: deschiderea exploatării de la Roşia Montană, scop în care a aruncat în luptă şi o armă secretă cu numele de cod EBA. Cât despre domnul Emil Boc, cel care, din punct de vedere constituţional, este primul-ministru al Guvernului, domnia sa pare blocat în copilărie. Doar aşa se explică tot mai desele referiri la renii lui Moş Crăciun şi la sania cu cadouri a acestuia. O sanie care nu va trece pe la români nici anul acesta", afirmă Horea Uioreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel