HOREA UIOREANU își dă DEMISIA din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj

Horea Uioreanu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în data de 2 octombrie 2014.

VEZI ȘI: DEZVĂLUIREA BOMBĂ a Sulfinei Barbu, despre relația Elenei Udrea cu Băsescu

Surse politice susţin că Horea Uioreanu a ales data de 2 octombrie pentru a da o şansă mai mare PSD la alegerile pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, care ar putea fi organizate chiar în data de 16 noiembrie 2014, când se va desfăşura al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale.

Legea administraţiei publice locale arată că dacă postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj se vacantează prin demisie, în maxim 45 de zile, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului se poate organiza alegeri anticipate. Astfel, Uioreanu vrea să se răzbune pe liberalii clujeni despre care susţine că l-au abandonat şi îi critică pentru faptul că nu au făcut un "scut comun" în jurul lui, după momentul arestării.

Aceleaşi surse susţin că avocaţii lui Uioreanu vor anunţa public demisia lui Uioreanu din funcţia de preşedinte al CJ Cluj, în timp ce deputatul Elena Uioreanu, fosta soţie a acestuia va da publicităţii un mesaj politic care ar fi transmis de Uioreanu.

Dacă nu şi-ar da demisia, Uioreanu ar putea fi demis de prefectul judeţului Cluj, în data de 28 noiembrie 2014, dată la care se împlinesc şase luni de când politicianului nu şi-a mai putut îndeplini atribuţiile de serviciu ca urmare a faptului că a fost arestat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, scrie ȘtirideCluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel