Honeywell a inaugurat Fabrica de plăcuțe de frână din Ploiești West Park

Concernul american Honeywell a inaugurat, marți, în prezența autorităților locale și a reprezentanților companiei,  fabrica din Ploiești West Park, care va produce de plăcuțe de frână.

[caption id="attachment_374522" align="alignnone" width="640"] Foto: C Andreescu[/caption]

La eveniment au participat Victor Ponta, Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA și deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiță. Fabrica funcționează din anul 2012, însă marți a fost inaugurarea oficială. Până în prezent, la Ploiești s-au produs peste două milioane de plăcuțe de frână, principalii beneficiari fiind firmele din  UE, dar și cele din China și Mexic. Principalul partener al Honeywell este Volkswagen.

"Am profitat de această întâlnire pentru a anunţa că România are în plan să păstreze o credibilitate şi o stabilitate a condiţiilor economice şi fiscale şi, de asemenea, că modificările pe care le-am făcut şi pe care le vom face în continuare sunt de natură să încurajeze investiţiile în mod special în domeniul cercetării şi inovaţiei", a declarat Victor Ponta la inaugurarea fabricii.

 Premierul  a arătat, de asemenea, că prezenţa unei companii ca Honeywell în România este "un semn de încredere şi până la urmă o onoare pentru noi, ca ţară", în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei americane la nivel global "se apropie de bugetul anual al României".

Unitatea de la  Ploieşti a fost proiectată pentru o  suprafață   de 14.000 de metri pătrați de construcții acoperite, fabrica folosind noile şi modernele maşini şi procese Hot Press pentru a produce plăcuțe de frână menite a satisface solicitările vehiculelor uşoare de pasageri.

 În momentul de față, la fabrica din Ploiești lucrează  220 de angajați, numărul putând crește la 300, până în 2015.

Investiția de la Ploiești se ridică la 57 de milioane de euro, construcția acesteia începând în 2011, Guvernul  acordănd  un grant de 16 milioane de euro, în 2011, care se va derula pănâ în 2015, acesta depinzând în special de plata facturilor existente.

Despre nivelul de salarizare la Honeywell, reprezentanții companiei au refuzat să dea vreo informație.

Honeywell mai are două fabrici în țara noastră. Una dintre ele se află la Lugoj și produce detectoare de foc și fum, iar cea de-a doua produce turbosuflante și se află la București. În total, aproximativ 2200 de romăni sunt angajați în cele trei fabrici Honeyell din România.

În prezent,  Honeywell se află pe locul 60 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto cu vânzări de 3,08 miliarde de dolari. Firma cu sediul în Morristown, New Jersey, este un lider din categoria Fortune 100 în ceea ce priveşte diversificarea tehnologiei şi producției, oferind clienților din întreaga lume produse şi servicii aerospațiale; tehnologii de control pentru clădiri, locuințe şi industrie; turbosuflante, precum şi alte materiale. 

[caption id="attachment_374525" align="alignnone" width="640"] Deputatul de Prahova, Sebastian Ghiță, alături de fostul ambasador al României în SUA, Mircea Geoană[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel