Holocaust. Corina Crețu: Sper că am învățat lecțiile istoriei

Rodica Mitu / 26 ian 2018 / 19:56 Salveaza PDF Comentarii

Data de 27 ianuarie marchează Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. În acest context, Corina Crețu a transmis un mesaj pe Facebook.

"În ziua de 27 ianuarie 1945, lăgarul nazist de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat și astfel lumea avea în fața ochilor întreaga oroare a 'soluției finale', tratamentul aplicat de naziști populației de origine evreiască din teritoriile ocupate de Germania hitleristă și din cele ale aliaților ei.

Circa șase milioane de evrei au pierit în acei ani, din simpla vină de a fi aparținut unui anumit grup etnic. Tragedia evreilor este unică și sper că am învățat lecțiile istoriei, pentru a nu mai repeta niciodată acele orori. (...) să ne aducem aminte că, orice ar fi, trebuie să rămânem oameni.

Să ne aducem aminte de toți cei care au pierit în lagăre de muncă sau de exterminare: evrei, români, polonezi, romi, italieni, etc. Dumnezeu să îi odihnească!", a scris Corina Crețu pe Facebook.

[citeste si] 

27 ianuarie

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată la data de 27 ianuarie. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26