Hipermarketuri închise duminica, propunerea unui grup de deputați PNL. SONDAJ DCNEWS: Votează și tu!

Mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal propun ca hipermarketurile să fie închise în fiecare duminică și în zilele declarate sărbători legale. 

Concret, deputații PNL Ioan-Cristian Chirteș, Tinel Gheorghe, Dumitru Gireadă, Vasile Iliuță, Nini Săpunaru, George Scarlat și Costel Șoptivă vor modificarea și completarea legii 321/2009.

Pe lângă o completare a legii cu definirea cuvântului hipermagazin și o modificare a articolului 11.1.a) cu privire la sancțiuni, deputații liberali mai propun o completare a articolului 9, prin care hipermarketurile se închid în toate duminicile și în zilele care sunt declarate sărbători legale. 

Deși inițiatorii scriu în expunerea de motive că prin această măsură românii vor face cumpărăturile zilnice și săptămânale în zilele lucrătoare și astfel duminica se vor orienta către familie, mișcare în aer liber și cultură, ei adaugă că prin închiderea hipermarketurilor duminica, cetățenii vor fi direcționați către magazinele de proximitate- ceea ce ar însemna noi locuri de muncă și rezolvarea problemelor de șomaj- și piețe- ceea ce va încuraja producția agricolă tradițională. 

Nu este prima tentativă din partea PNL de a închide hipermarketurile în weekend. Anul trecut, deputatul PNL Marin Anton a venit cu un proiect prin care hipermarketurile urmau să fie închise sâmbăta și duminica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel