Hilde Brandl, taxată de Claudia Țapardel: Lăsați-mă să termin! Nu ați înțeles ce spun!

Liberala Hilde Brandl și social-democrata Claudia Țapardel au avut un schimb de replici la Antena 3, după ce prima menționată a întrerupt-o pe europarlamentara PSD. 

Guvernul și BNR, discuție între vecini

Hilde Brandl susține că Guvernul dă dovadă de lipsă de responsabilitate: ”Este ca un om care are un anumit salariu și începe să cheltuie, neținând cont că mai trebuie să plătească și luna următoare o chirie, mâncarea și hainele lui. Apoi cere vecinului: Dar, te rog, vecinule, dă-mi! Vecinul: Dar de ce? Adică este exact această situație în care stăm uimiți în fața unui Guvern al cărui rol e să guverneze responsabil, dar Guvernul acesta, în aceste luni, a dat dovadă de o guvernare pe un ton care nu cred că este apreciat și cuvenit unui guvern”.

Guvernul și BNR, război ai declarațiilor

”Nu înseamnă că întotdeauna miniștrii pe care-i avem în funcție au și cel mai bun exercițiu al comunicării. Într-adevăr, am avut creșteri de salarii și avem și niște creșteri de prețuri. În România, am avut o rată a inflației negativă. Creșterile de salarii au generat și o creștere a puterii de cumpărare, care, evident, că generează și o creștere a prețurilor. A fost o majorare a accizei, dar taxele percepute de România în compoziția prețulului pentru carburanți sunt cele mai reduse din UE. (...) S-a vorbit de acest război între Guvern și BNR. Poate nu a fost folosit cel mai potrivit ton, poate, din punct de vedere al canalului de comunicare, nu e cel mai potrivit să trimitți astfel de mesaje prin intermediul presei. Firesc era ca BNR să dea explicații populației, să intre într-un dialog cu guvernul și să liniștim populația.” a spus europarlamentara PSD, Claudia Țapardel, la Antena 3, care a adăugat că ”este atributul Băncii Naționale a României de a reglementa piața financiar bancară din România”

Hilde Brandl și Claudia Țapardel, schimb de replici

”Normal că este datoria să reglementeze piața, dar este datoria Guvernului să dereglementeze piața. BNR nu a dereglementat piața, ci statul cere sistemului bancar niște lichidități de care nu dispune” a intervenit Brandl. 

”Doamna Brandl, lăsați-mă să termin pentru că nu ați înțeles ceea ce spun” i-a spus Țapardel. ”Statul cere niște lichidități de care nu dispune”, a continuat Brandl. ”Doamna Brandl, vreți să mă lăsați să termin ce am de spus?” a întrebat, din nou, europarlamentara PSD. Hilde Brandl a continuat: ”Eu totuși cred că...”. ”Vă rog, spuneți dvs!” i-a replicat Țapardel. ”... niște argumente care nu sunt susținute” a continuat liberala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel