Hilde Brandl, solicitare către PROCURORI: Pe ce au fost cheltuiți banii

Liberala Hilde Brandl face o solicitare către procurori. 

”Site-ul ANAF pe care îl utilizau de obicei zeci de mii de persoane zilnic este de mai multe zile în mentenanță. Situația este absurdă în condițiile în care instituția a avut un credit de 91 de milioane de dolari de la Banca Mondială, bani ce erau destinați reformării sistemului IT din ANAF și transformării acesteia într-o instituție prietenoasă cu clienții și utilizatorii. Suprinzător însă, ANAF a restituit cea mai mare parte a banilor, iar suma utilizată, adică 23.5% din totalul alocat a fost cheltuit pe consultanță, după cum ne-a spus chiar fostul ministru de finanțe, domnul Ionuț Mișa”, susține Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

”Sunt trimiși la ghișee”

”Cei care încearcă să folosească site-ul ANAF pentru a face plăți on-line sunt trimiși la coadă la ghișee, cu toate că instituția a avut banii necesari pentru a moderniza integral sistemul on-line. În loc să facă acest lucru, ANAF a cheltuit aproximativ 60 de milioane de lei exclusiv pe contracte de consultanță”, arată Brandl.

"Oficialii Băncii Mondiale au observat încă din 2012 că nu se fac progrese în domeniul IT și că finanțarea se duce către consultanță, însă cei care au condus instituția nu au făcut niciun pas către remedierea situației", arată liderul liberal.

”Situația tragică”

"Situația este cu atât mai tragică cu cât contribuabilii români vor plăti în perioada 2018-2025 dobânda aferentă creditului. Altfel spus, suntem în situația în care suntem și cu sistemul picat și cu banii luați", arată Brandl.

"De aceea, solicit procurorilor să investigheze modul în care a fost implementat proiectul și mai ales modul în care au fost cheltuiți banii pe proiecte de consultanță", încheie Brandl.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel