Hilde Brandl, despre PSD: Lovitură uriașă dată economiei românești

Scutaru Cristina / 29 iun 2017 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii

Hilde Brandl, președinte Organizația Oamenilor de Afaceri din PNL, a spus că intenția noului guvern PSD de a taxa companiile în funcție de cifra de afaceri, și nu de profit, reprezintă o lovitură uriașă dată economiei românești.

"Primul efect al acestei modificări va fi acela că majoritatea companiilor nu vor mai face o prioritate din investirea profitului. Investirea profitului înseamnă noi tehnologii, noi locuri de muncă, produse mai multe, mai bune și mai ieftine.

Practic, prin această măsură, guvernanții vor descuraja orice tip de inovație și de modernizare a economiei românești.

În al doilea rând, ca o măsură de protecție, foarte multe companii își vor muta sediile sociale în țări din Uniunea Europeană mai prietenoase cu mediul de afaceri.

Disperarea PSD-ALDE de a colecta bani la buget, pentru a plăti măcar o parte din promisiunile populiste din campanie, vor destabiliza economia României și îi vor afecta direct și imediat pe consumatori. Astfel, vor crește prețul mărfurilor cu rulaj mare și adaos foarte mic, precum alimentele.

[citeste si]

La rândul lor, antreprenorii români nu vor mai fi competitivi în fața mărfurilor din import, care au avantajul că nu sunt taxate și suprataxate de guverne incompetente care nu înțeleg cele mai elementare noțiuni ale libertății economice.

De aceea, solicit majorității parlamentare să revină asupra acestei idei, care afectează antreprenorii și consumatorii români și care avantajează produsele străine de pe piața românească", a zis Hilde Brandl.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27