Hidroelectrica. Scumpirea accelerată a energiei a dublat profitul companiei

Rezultate record în primele nouă luni pentru Hidroelectrica
Rezultate record în primele nouă luni pentru Hidroelectrica

Pe fondul creşterii cu 48% a preţului mediu de vânzare a energiei electrice şi ca urmare a unei cantităţi de energie electrică vândută mai mare cu 18% la 14,08 TWh, Hidroelectrica – cel mai mare producător de energie electrică din România – a raportat rezultate record în primele nouă luni.

Astfel, compania, la care statul român are 80% iar Fondul Proprietatea 20%, şi-a majorat cu 103% profitul net la 2,6 mld. lei în timp ce veniturile au urcat cu 70% la aproximativ 4,7 mld. lei, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat de Fondul Proprietatea.

Fondul evaluează deţinerea de 20% la Hidroelectri­ca la 7,23 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că societatea controlată majoritar de statul român ajunge la o evaluare de 36 mld. lei.

Recent, în cadrul dezbaterii online 'Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale', organizată de trustul DC Media Group, Radu Constantin, Manager Departament Furnizare Hidroelectrica, a răspuns la cea mai importantă întrebare pentru români, după majorarea de tarife din ultima perioadă.

'Știu că sunteți specialist și că *mâncați pe pâine*, cum se spune, toată această industrie, că puteți explica absolut tot ce se întâmplă și că sunteți foarte bine pregătit în domeniu. Ce să înțeleagă omul de acasă din această nebunie a majorării de tarife din ultima perioadă? Omul de acasă nu e specialist, ci primește o factură, nu știe ce se va întâmpla... Ce să înțeleagă? Că așa va fi mereu de acum încolo?', a fost întrebarea adresată de Elena Cristian, redactor-șef DC Business, pentru Radu Constantin.

Radu Constantin (Hidroelectrica) a răspuns negativ. Nu va fi la fel întotdeauna, ci 'lucrurile se vor liniști într-o anumită perioadă.'

'Este ca o furtună într-un pahar cu apă pentru că, efectiv, s-au suprapus anumiți factori macroeconomici și tehnici, aferenți pieței de energie. Cu siguranță lucrurile se vor liniști prin legile care vor fi date în beneficiul consumatorului vulnerabil și tuturor consumatorilor din România.', a explicat Radu Constantin la DC News TV.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă un consumator casnic

Radu Constantin, Manager Departament Furnizare Hidroelectrica, a sfătuit toți românii 'să treacă pe contracte concurențiale', menționând că '50% din populație încă este pe contracte de serviciu universal.'

'Cea mai bună variantă este să facem ceva: să trecem în piața concurențială și să optăm pentru unul dintre furnizorii care vin cu oferte către consumatorii casnici din România. A nu face nimic în acest moment, din punctul de vedere al unui consumator casnic, este cea mai proastă decizie. Trebuie să semnăm contract cu unul dintre furnizorii pentru care optăm pe piața de energie.', a mai spus Radu Constantin.

'Primul lucru pe care trebuie să-l facă un consumator casnic în România, în acest moment, este să vină pe piața concurențială și să opteze pentru una dintre ofertele furnizorilor.', a conchis el. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy