Hidroelectrica, dividende 2017. Distribuire profit

Hidroelectrica a distribuit vineri, 27 iulie, către acționari, 90% din profitul obținut în anul 2017.

Dividendele aferente ultimului exercițiului financiar se ridică la 1,134 mld. lei, din care 0,908 mld. merg către Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 0,226 mld. lei către acționarul minoritar, Fondul Proprietatea, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Sumele distribuite sunt cu cca. 10% mai mari decât cele aferente exercițiului financiar precedent și se datorează rezultatelor istorice obținute de Hidroelectrica în anul 2017: 3,254 mld lei cifra de afaceri și 1,603 mld. profit net realizat în condițiile unei EBITDA de 69%.

„Rezultatele financiare excepționale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acționari cea mai mare sumă rezultată din dividende, din istoria societății. Performanța companiei este cu atât mai notabilă cu cât a fost obținută, așa cum știm, într-un an cu hidraulicitate scăzută. Punem aceste rezultate pe seama planului eficient de contractare și pe seama înțelegerii foarte bune a mecanismelor și modului în care funcționează piața de energie. Ne preocupă însă sustenabilitatea pe termen lung a succesului de care se bucură compania, astfel că am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi, fără a pierde însă din vedere și alte oportunități. Producția și vânzările de energie din prima jumătate a lui 2018 ne dau toate motivele să credem că anul în curs va fi unul și mai bun pentru societatea noastră – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Investiții de 109 milioane de euro

Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie – cu cca. 20% mai mult față de perioada similară a lui 2017, când au fost produși 7,783 TWh, astfel că ne așteptăm să depășim toate recordurile în materie de profitabilitate. ”Dincolo de hidraulicitatea mai bună, văd aceste performanțe ca rezultat al măsurilor strategice pe care managementul le-a implementat încă din 2017: a fost optimizată schema de personal, au fost regândite planurile de mentenanță astfel încât să nu avem capacități retrase în perioadele de vârf."

Conform documentului citat, societatea are programate, pentru anul 2018, investiții în valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recentă a companiei. În paralel cu acestea, Hidroelectrica intenționează sa reia finanțarea unora dintre obiectivele cu funcțiuni complexe, investiții care au fost până acum blocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel