HIDROELECTRICA - cea mai profitabilă companie din România. Implicații în siguranța națională

Hidroelectrica, lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, este o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

Societatea este administrata in prezent in sistem dualist, de catre un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere provizoriu. In conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, Ministerul Energiei deruleaza un proces de recrutare a sase pozitii de membru in Consiliul de Supraveghere al societatii. In urma procesului de selectie, desemnarea membrilor in Consiliul de Supraveghere se va face de catre Adunarea Generala a Actionarilor societatii.

Rezultate de excepție obținute în primele nouă luni ale anului

In primele 9 luni ale anului 2016, Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 1.133 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 2.406 milioane lei si la o productie de 13,28 TWh. Profitul brut a crescut cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce marja profitului net a crescut de la 29% la 30.09.2015 la 37% la 30.09.2016. Procesul radical de restructurare si eficientizare prin care a trecut compania in ultimii ani a facut ca Hidroelectrica sa devina cea mai profitabila companie din Romania, la sfarsitul trimestrului III 2016 inregistrand o EBITDA de 67% din cifra de afaceri.

Rezultatele de exceptie obtinute de Hidroelectrica la nivelul primelor 9 luni 2016, sunt realizate pe fondul unei scaderi generalizate a preturilor din piata de energie electrica, fata de anul 2015. Acestea se datoreaza masurilor implementate cu succes de societate pe linia optimizarii costurilor si veniturilor, precum si a cresterii productiei. 

Listare la bursă

Hidroelectrica a asigurat si disponibilitatea superioara a hidroagregatelor in corelatie cu un program optim si judicios privind activitatea de mentenanta, in scopul cresterii disponibilitatii, sigurantei in functionare si maximizarii veniturilor prin valorificarea superioara a energiei produse. Hidroelectrica este in pregatire pentru listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel