HIDROELECTRICA. Când va fi listată

Hidroelectrica ar trebui să fie listată până la sfârşitul acestui an, dacă se iau decizii în acest sens. Anunțul a fost făcut  Marius Dan, Investor Relations Director la Fondul Proprietatea.

Reprezentanţii Fondului Proprietatea se declară dezamăgiți de ritmul în care se iau deciziile în această direcție.

"Suntem dezamăgiţi de ritmul în care deciziile se iau. Este vorba de decizii foarte simple legate de Hidroelectrica care ar putea accelera listarea companiei până la finalul anului. Legat de celelalte companii, nu există niciun fel de decizie a Guvernului, în afară de acel memorandum în care se vorbeşte de intenţia de a aduce pe piaţa de capital locală Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa şi Salrom", a declarat  Marius Dan.

Acţionarii Hidroelectrica au prelungit, recent, până la data de 7 august 2017, scrisoarea de angajament cu sindicatul de intermediere Morgan Stanley&Co International plc şi Raiffeisen Capital & Investment SA în vederea, listării la bursă a producătorului de energie.

"Sper ca în anul 2017 să se facă paşi importanţi, iar 2018 să fie anul în care România va atinge acest statut de piaţă emergentă. Avem un dialog constant cu autorităţile. Încercăm să promovăm cât se poate de mult listări, mai ales listarea Hidroelectrica care ar trebui să se întâmple spre sfârşitul acestui an, dacă se iau decizii în acest sens", a spus Marius Dan.

La începutul acestui an, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, arăta că listarea Hidroelectrica ar putea upgrada România la statutul de piaţă emergentă, iar unul dintre efecte ar fi majorarea pensiilor pentru 6 milioane de români.

Statul român deţine 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acţiunile societății sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel