EXCLUSIV  Hidrocentrale Bumbesti Livezeni. Proiectul BLOCAT de instanță, după ce banii au fost investiți: Este o CRIMĂ

Codul Economic
Codul Economic

O decizie a Curții de Apel a blocat lucrările unui obiectiv economic important al României. Totul după o investiție de 180 de milioane de euro a statului român, din totalul de 200 de milioane, necesare finalizării obiectivului. Sesizarea instanței a fost făcută de Agent Green. 

Curtea de Apel a decis că recursul formulat de Hidroelectrica prin care compania de stat contesta decizia Gărzii de Mediu de a fi reevaluat impactul produs de proiectul hidroenergetic Bumbești-Livezeni este nefondat. Astfel, lucrările au fost sistate. 

"Vorbim despre o investiție de interes public, demarată încă din anul 2003. La momentul respectiv investiția avea toate acordurile de mediu. Era anterior aderării României la Uniunea Europeană. Sunt lucrări pentru care până în acest moment Hidroelectrica a decontat în lucrări peste 180 de milioane de euro. Până în anul 2010, când a intrat în acționariatul companiei și fondul Proprietatea, Hidroelectrica era o companie 100% de stat. Putem spune că investiția este a statului. Aici sunt banii tuturor, inclusiv ai judecătorului care a dat o astfel de decizie. Cele două centrale de la Dumitra și de la Bumbești înseamnă 1.3 % din puterea instalată a Hidroelectricii. Sunt obiective de investiții strategice. Aici nu vorbim de niște lucrări private pe niște hidrocentrale. Să nu le confundăm cu cele care au degradat peisajul, mediul și au atentat la integritatea fondului de mediu al faunei. Trebuie să înțeleagă și domnii judecători că investițiile în capacități de producție sunt vitale pentru România. Sunt importante și din punct de vedere social, nu numai economic. Nu putem transforma toată România în parcuri naturale și în arii protejate. Evident, avem interes să conservăm astfel de arii, dar trebuie să punem în balanță și interesul economic și social al statului," a spus deputatul Remus Borza pentru DCNews. 

Jurnalistul Val Vâlcu spune că oprirea unui astfel de proiect pentru care banii au fost deja cheltuiți este o crimă. 

"Proiectul crea locuri de muncă, Am cheltuit banii iar acum proiectul este blocat de Agent Green, având în toată țara mii de locuri care pot fi protejate. Nu poți bloca astfel de obiective strategice ale statului. Este o crimă să blochezi 200 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro deja investiți. Este o nenorocire pentru România. Se împiedică dezvoltarea țării, la fel ca în cazul autostrăzii blocate pentru că nu existau treceri pentru urși," a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

Cele două hidrocentrale ar fi urmat să fie inaugurate chiar la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel