Hernie de disc, FĂRĂ OPERAȚIE! Recuperare rapidă a coloanei vertebrale, inovație în medicină

femeie
femeie

Hernia de disc este o adevărată problemă pentru foarte mulți români. Vestea bună este că se poate scăpa de afecțiune chiar fără operație. 

Una dintre cele mai bine dotate clinici unde se pot face tratamente eficiente de vindecare a herniei de disc fără operație, și de recuperare după intervențiile chirurgicale este Bio Ortoclinic. Situată în București, clinica de ortopedie și vertebrologie este dotată cu aparate de ultimă generație și este axată pe tratamente nechirurgicale pentru toate tipurile de afecțiuni ale aparatului locomotor – membre superioare, membre inferioare, bazin și toate tipurile de dureri de spate.

Aici se tratează toate problemele coloanei vertebrale, începând de la hernie de disc, discopatie, scolioză, spondiloză, lombosciatică, lumbago sau cifoză, până la maladia Scheuermann sau spondilolistezis. Bio Ortoclinic dispune de echipamente de top pentru recuperarea medicală inclusiv după intervențiile chirurgicale. Mihaela Proicea, managerul clinicii, explică în ce constau diferențele de tratament între clinici și cât de importantă este dotarea cu cele mai performante aparate.

Tratamente personalizate

Fiecare pacient este tratat în funcție de problemele pe care le are, pe care mai mulți specialiști le monitorizeaază de la o procedură la alta. „Practic, ne comportăm ca un centru de cercetare pentru fiecare pacient în parte. În echipe lucrează specialiști din mai multe domenii: kinetoterapie, fizioterapie și medici de recuperare, specialiști în ortopedie. În plus, avem cel mai performant aparat de elongație din lume, dar și sistemul DAVID, care reușește să întărească musculatura paravertebrală cu până la 70%, în trei luni, cu două ședințe săptămânale la clinică. Nu am fi putut să cumpărăm această aparatură performantă, de sute de mii de euro, fără ajutorul de la CEC Bank. Medicina este un domeniu în care aparatura se poate schimba sau upgrada de la un an la altul, iar pentru a fi performant, trebuie să achiziționezi anual ce apare ca noutate. Dacă investim în cea mai performantă aparatură, putem avea și și cele mai bune rezultate. În momentul în care am căutat posibilități de finanțare, am ajuns la concluzia că singura bancă dornică să ne ajute este CEC Bank. Sumele pentru echiparea unui centru medical sunt foarte mari, iar celelalte bănci nu au aceeași deschidere către investitori", explică Mihaela Proicea.

Diferența între tratamentele de aici și cele din alte clinici este dată în primul rând de aparatura de top

„Suntem lider de piață în recuperarea medicală pentru hernia de disc, fără operație. Prin ajutorul pe care ni l-a oferit CEC Bank, am reușit să achiziționăm aparatură, astfel încât am reușit să devenim printre cele mai bine dotate clinici din București și chiar din țară, în acest domeniu. Activitatea noastră a început în 2006, dar din 2016, cu ajutorul financiar din partea CEC Bank, am reușit să creștem cifra de afaceri cu circa 20% în fiecare an", explică Mihaela Proicea.

Afacerea a pornit de la nevoia de a face recuperare pentru cei care au probleme cauzate de durerile de spate. „Noi facem și prevenție, pentru a nu se ajunge la operație, dar și recuperarea de după operație. De fapt, 70% reprezintă recuperarea și doar 30% intervenția chirurgicală. Nu toți au nevoie de operație. Specialiștii au ajuns la concluzia că doar circa 5% dintre cazuri au nevoie de operație, restul de hernii fiind tratabile fără intervenție chirurgicală. Din nefericire, în realitate, procentul este inversat. În ortopedie, un caz care se recupera acum 20-30 de ani în șase luni, ajunge astăzi la același rezultat în cel mult o lună", mai spune managerul clinicii.

Cu astfel de metode noi de tratament și de prevenție, oamenii nu câștigă doar sănătatea refăcută, ci și posibilitatea de a munci mai eficient, pe o perioadă mai lungă de timp, adică prosperitate. Omul care era scos din câmpul muncii, din cauza afecțiunilor la coloana vertebrală, astăzi poate „întineri", după câteva sesiuni de tratament. Dar totul trebuie să fie foarte bine diagniosticat, în faza inițială. „Noi recomandăm mai întâi RMN. Dacă medicii consideră că se poate trata, începem procedurile. Avem între 70% și 90% cazuri de reușită", mai spune reprezentanta Bio Ortoclinic.

Lideri în tratarea scoliozei

Ceea ce ar trebui să mai știe pacienții despre menținerea stării bune de sănătate este faptul că trebuie să respecte recomandările medicilor de a merge periodic la tratament, chiar dacă se simt bine după prima sesiune de proceduri. Mulți ignoră aceste recomandări și ajung să-și distrugă sănătatea, mai ales coloana vertebrală, pentru că ajung la tratament abia atunci când apar durerile. Mihaela Proicea le recomandă tuturor să facă recuperarea, chiar dacă nu mai simt durerea, după prima parte a tratamentului, dar să meargă la medic și pentru depistarea unor afecțiuni grave, cât timp pot fi tratate eficient fără operație. Una dintre marile probleme, spune managerul clinicii, este scolioza, mai ales la generațiile tinere. 

CITIȚI MAI MULT PE DC BUSINESS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel