Hermannstadt-Gaz Metan Mediaş, scor FINAL. SURPRIZĂ după 36 de ani

FC Hermannstadt, calificată în premieră în finala Cupei României, după 3-2 cu Gaz Metan Mediaş

Echipa de ligă secundă FC Hermannstadt s-a calificat, în premieră, în finala Cupei României la fotbal, joi seara, după ce a învins formaţia de primă ligă Gaz Metan Mediaş cu scorul de 3-2 (3-1), în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.

FC Hermannstadt, care este aproape de promovare în eşalonul de elită, câştigase şi în tur, cu 1-0. HC Hermannstadt a tranşat derby-ul sibian şi calificarea încă din prima jumătate de oră, în care a punctat prin Ştefan Blănaru (11), pe contraatac, prin Petrişor Petrescu (28), cu un şut din marginea careului, şi prin Cristian Sîrghi (31, autogol), care as deviat în propria poartă centrarea lui Bogdan Rusu. Gaz Metan deschisese scorul prin Sergiu Popovici (6), cu un voleu la centrarea lui Darius Olaru.

Portughezul David Caiado (78) a închis tabela, din centrarea lui Ely Fernandes. Gazdele au mai ratat ocazii prin Ely Fernandes (55), David Caiado (49), Rondon (55), Olaru (57, 64), în timp ce echipa de pe Cibin a avut alte şanse de gol prin Blănaru (19, 88). Medieşenii au terminat meciul în inferioritate numerică, Diogo Rosado părăsind terenul în min. 77, după ce antrenorul Pustai efectuase toate schimbările.

După 36 de ani

FC Hermannstadt este prima echipă de eşalon inferior care joacă finala Cupei României după 1982, când FC Baia Mare (Divizia B) era învinsă de Dinamo cu 3-2. În finală, FC Hermannstadt o va întâlni pe CS Universitatea Craiova, pe 27 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel