Helciug: Videanu mi-a dat țeapă. A luat imnul ARD fără să plătească

Dan Helciug acuză ARD că i-a furat piesa care a devenit imnul de campanie al alianței. Cântărețul susține că „a luat țeapă” de la Adriean Videanu, pe care l-a așteptat trei ore la sediul ARD, pentru a rezolva această problemă. Dar „zeul” Videanu s-a dovedit de negăsit, astfel că artistului nu i-a mai rămas decât instanța judecătorească pentru a-și găsi dreptatea.

În direct la Antena 3, Dan Helciug a povestit cum i-a fost furată o melodie care avea să ajungă imnul de campanie al ARD.

„Am impresia că trăim în continuare în lumea lui Caragiale, numai că eu trăiesc o tragic-comedie, care nu se numește "O scrisoare pierdută", ci "O piesă pierdută". Mai pe scurt, în 2009 am lansat un album satiric, a la Caragiale, care se numește "FPS" - cu P de la politică - unde sunt tot felul de imnuri satirice din aceste zone. La începutul lui noiembrie, în acest an, înainte de a începe campania, am fost contactat de o firmă de publicitate (...) de către un domn, Claudiu Leonte, care mi-a propus să adaptez o piesă satirică - "Campionii" - de pe acest album, în scop electoral, el având deja textul făcut de către un copywriter de la firma lui de publicitate. Eu fiind producător muzical am făcut tot felul de spoturi pentru televiziune, pentru clipuri publicitare, muzică de teatru, muzică de film. Această piesă există deja, deci am reînregistrat-o ca propunere cu textul primit de la agenția de publicitate. Alianța pentru care era această piesă, "Campionii", trebuia să asculte și să mă contacteze, pentru a-mi ceda eu drepturile de folosință intelectuale legal. Adică să le permit folosirea piesei mele cu un alt text. Le-am dat-o în variantă demo”, a spus Dan Helciug.

„Ei au luat piesa și în doar două zile au difuzat-o la lansarea candidaților ARD, sectorul 3, fără să-mi ceară acordul, fără să mă contacteze în niciun fel”, a adăugat acesta.

„După care, zile întregi am încercat cu telefoane, mail-uri, sms-uri, le-am făcut o somație legală prin avocatul meu, după care am încercat să ajung la domnul Adriean Videanu. Am căutat un telefon, un fax. Nu am găsit nimic, nu există. Nu știu ce alianță e asta. Așa că am căutat pe internet unde este sediul lor. Domnul Videanu se ascunde în fosta bibliotecă americană. Am mers să mă văd cu dânsul, dar se pare că zeii sunt intangibili, nu se poate discuta cu zeul. Zeul nu discută cu muritorii. Am stat trei ore acolo și a rămas că voi fi contactat. Piesa este pe tot netul, iar de când am făcut somația oficială, bineînțeles că au început să o șteargă de peste tot, să șteargă urmele. Nu se pot șterge toate urmele, domnule Videanu, pentru că în continuare există piesa pe youtube, există pe site-ul PDL de la Cluj - probabil că încă nu i-a contactat nimeni. Există în foarte multe comunicate oficiale. Dacă dați "Dan Helciug - Imn ARD" pe google o să vedeți foarte multe rezultate unde nu funcționează player-ul video. De ce? Pentru că au scos piesa. Chiar domnul Videanu spune că imnul ARD-ului este compus și interpretat de Dan Helciug. Nu este compus de mine, este doar o propunere. Nu am carnet de membru ARD. Sunt doar un producător muzical. Am luat țeapă, pentru că acest domn, Claudiu Leonte, mi-a fost coleg de facultate și am mers pe prietenie. A fost o propunere care nici măcar nu era terminată, cu care chiar mă fac de rușine din punct de vedere profesional. Nu înțeleg de ce se comportă așa ”, a povestit Helciug.

În final, adevăratul proprietar al imnului de campanie al ARD i-a transmis un mesaj lui Adriean Videanu:

„Domnule Videanu, începând de mâine am vă acționez în judecată. Nu v-am dedicat, domnule Videanu, niciun fel de piesă. Ați folosit această piesă, trebuie să plătiți, prin judecată. Trebuie să-mi susțin drepturile. Trebuie să am coloană vertebrală”, a conchis Dan Helciug.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel