HeidelbergCement, măsură pentru recompensarea acţionarilor

HeidelbergCement, al doilea mare producător mondial de ciment, vrea să aloce până la 2,5 miliarde euro pentru reducerea datoriilor.

HeidelbergCement, pe lângă reducera datoriilor vrea să demareze și  răscumpărarea de acţiuni sau majorarea dividendelor, în cadrul unui plan concentrat pe îmbunătăţirea randamentelor acţionarilor după preluarea rivalului Italcementi, informează Reuters.

Cu prilejul unei întâlniri cu investitorii, grupul german a informat că în perioada 2018-2020 ar putea cheltui între 1 şi 2,5 miliarde euro pentru investiţii destinate creşterii şi de asemenea este interesat de cumpărarea sau vânzarea unor active mai mici. Această modificare de direcţie vine după integrarea Italcementi, companie pe care HeidelbergCement a cumpărat-o în 2015 pentru 3,7 miliarde euro pentru a se extinde pe pieţele în creştere şi a putea rezista în faţa numărului unu mondial LafargeHolcim.

'Am reuşit să creştem compania graţie integrării cu succes a Italcementi şi să creştem randamentele pentru acţionari prin majorarea dividendelor la noi recorduri. Pe parcursul următorilor trei ani intenţionăm să creştem în mod considerabil fluxul de numerar disponibil şi să creăm valoare pentru acţionarii noştri', a declarat directorul general Bernd Scheifele. HeidelbergCement mizează pe dublarea fluxului de numerar disponibil până la aproximativ şase miliarde euro în perioada 2018-2020, de la 3,6 miliarde euro în 2015-2017.

De asemenea, producătorul de ciment intenţionează să îşi reducă datoriile la sub şapte miliarde euro, de la 9,9 miliarde euro la finele lunii martie pentru a putea ajunge la un rating din categoria BBB/Baa2. HeidelbergCement România S.A. este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate de pe piaţa locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Investiţiile realizate în România de grupul HeidelbergCement depăşesc 520 de milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel