Haşotti: De acum încolo, CC să coabiteze cu Traian Băsescu

Puiu Hașotti
Puiu Hașotti

Decizia Curții Constituționale privind referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu este "antinaţională", "împotriva realităţii şi a cifrelor", a apreciat, marți, la sosirea la sediul PNL, vicepreşedintele partidului Puiu Haşotti, care consideră că de acum încolo "CC să coabiteze cu Traian Băsescu", pentru că USL nu poate face acest lucru.

"Este o decizie împotriva realităţii, a cifrelor, antinaţională. De acum încolo, CC să coabiteze cu Traian Băsescu", a declarat Puiu Haşotti, potrivit Mediafax.

În opinia vicepreședintelui liberalilor, între USL şi Traian Băsescu nu poate să existe "niciun fel de dialog, de coabitare", iar prin decizia pe care au dat-o cei nouă judecători, CC a contribuit "la adâncirea crizei politice din România”.

Procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectată, dar nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil a constatat Curtea Constituţională, în hotărârea adoptată marţi.

CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Totodată, CC constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil.

La data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului, precizează comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel