Hans Klemm, mesaj pentru Trump, după anunțul făcut de DC News

Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Botoşani, că îl va încuraja pe noul preşedinte american, Donald Trump, să viziteze România. 

Şeful diplomaţiei americane în România a declarat că o vizită a liderului american în ţara noastră ar reprezenta 'o mare realizare'. 

'A trecut foarte mult timp de când un preşedinte american a venit ultima oară aici şi ar fi o mare realizare dacă acest lucru s-ar întâmpla. Mi-ar plăcea foarte mult să îl încurajez pe noul preşedinte să viziteze România. Nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla, dar ţin degetele încrucişate pentru asta', a declarat Klemm, care a avut miercuri o întrevedere cu administraţia publică locală din Botoşani. 

Ambasadorul SUA a precizat că autorităţile române au lansat o invitaţie oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparţine şefului de la Casa Albă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Premierul Sorin Grindeanu, aflat  marți la Titu,  a declarat că nu are date privind o posibilă vizită în România a președintelui SUA, Donald Trump, și că nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informație.

"Nu am date de acest fel și nici nu vreau să speculez. (...) Am spus lucrurile care sunt oficiale. (...) Nu pot să vă confirm sau să vă infirm", a spus Grindeanu, într-o conferință de presă la Titu.

Amintim că DC News a vorbit în exclusivitate despre venirea lui Donald Trump în România.

"Se lucrează la organizarea unei vizite a președintelui american Donald Trump, la sfârșitul lunii mai", au afirmat, pentru DC News, surse de la Washington, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Președintele SUA ar putea veni în România, după reuniunea NATO din Europa, care se va desfășura la sfârșitul lunii mai. Președintele Trump ar urma să stea în țara noastră până la 24 de ore, timp în care ar putea să rostească un discurs în fața Camerelor reunite ale Parlamentului și să participe la un miting similar cu cel din 2002, când președintele George W. Bush a vizitat Bucureștiul înaintea invitării României în NATO.

Bush a amintit întotdeauna după aceea curcubeul apărut în Piața Palatului, în timpul discursului său. Acum s-ar putea ca președintele Trump să se adreseze românilor în Piața Constituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel