Urmărește emisiunea live


Hans Klemm, investiții România: "Este un semn de maturitate"

Piaţa din Statele Unite ale Americii este "cea mai competitivă din lume" iar faptul că oamenii de afaceri români se gândesc să investească în străinătate este "un semn de maturitate", a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

El a participat la International Business Forum de la Palatul Parlamentului şi a spus că, din perspectiva mandatului său, Guvernul român actual este primul care "a organizat un eveniment care va încuraja şi va motiva oamenii de afaceri să se gândească la ideea de investiţii în străinătate".

"Cred că este un semn de maturitate - care poate fi observată în rândul companiilor române şi al forţei economiei române", a afirmat diplomatul.

Ambasadorul a citat din melodia "New York, New York" a lui Frank Sinatra pentru a descrie mediul de afaceri din SUA. "Este cea mai competitivă piaţă din lume şi, ca să îl parafrazez pe Sinatra, 'Dacă ai succes acolo, ai succes oriunde'.

International Business Forum a reunit ambasadori, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi membri ai Guvernului român. Noul ambasador britanic la Bucureşti, Andrew Noble, a vorbit despre felul în care percepe România.

"Este o ţară foarte diferită de cea pe care am văzut-o când am locuit prima dată aici, în 1983. România este o ţară minunată, care priveşte către viitor, dar care îşi păstrează cu mândrie tradiţiile şi istoria. Aşa este şi relaţia noastră bilaterală, care evoluează rapid, dar datează din secolul al XIX-lea", a spus el. Diplomatul a abordat şi perspectivele post-Brexit.

"În prezent, dar şi în viitor, suntem deschişi pentru afaceri", a punctat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel