Hans Klemm: Explozie în economia digitală din România, fără distribuție uniformă

Există o "explozie" a activităţilor în economia digitală în România, dar nu este bine distribuită, în ţara noastră putând fi regăsite atât cea mai mare viteză a internetului, dar şi locuri fără acoperire, a declarat, marţi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, la Digital Romania International Forum. 

"Există o explozie a activităţilor în economia digitală în România, dar (...) această 'explozie' nu este bine distribuită. În anumite părţi ale României există cea mai mare viteză a internetului din lume, dar sunt de asemenea locuri care nu au acoperire sau foarte slabă acoperire de internet. Copiii români sunt educaţi să devină participanţi de vârf în economia digitală, dar există mulţi copii, în zonele rurale ale României, care sunt lăsaţi în urmă", a punctat diplomatul. 

El a vorbit şi despre cifre ce reflectă folosirea mijloacelor digitale în procesul de guvernare. 

"În timp ce vorbim de insule de excelenţă în e-guvernare în România, în general, folosirea uneltelor digitale la nivelul Guvernului - naţional şi local - este sub media Uniunii Europene", a spus el. 

Diplomatul a vorbit şi despre eforturile SUA de a susţine inovaţia în domeniul digital în România. El şi-a amintit despre o discuţie pe care a avut-o cu fostul vicepremier Costin Borc atunci. 

"Mi-a spus: 'Domnule ambasador, vă mulţumesc foarte mult pentru (sistemul antirachetă de la - n.r.) Deveselu, este o investiţie importantă a SUA în securitatea noastră, mulţumesc pentru faptul că susţineţi lupta anticorupţie, v-aţi exprimat deseori pe această temă, dar puteţi să vă axaţi mai mult şi pe antreprenoriat, inovaţie şi economia digitală?'", şi-a amintit Klemm. 

Oportunități în domeniul inovației

La rândul său, ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a spus că această temă, a industriei digitale în România, a fost abordată şi săptămâna trecută la întâlnirea dintre ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu. 

Potrivit lui Samash, cei doi înalţi oficiali "au vorbit despre oportunităţile în domeniul inovaţiei şi au fost de acord să extindă cooperarea bilaterală în domenii precum cibertehnologia". 

"Israelul este deseori numit naţiunea start-up şi o trăsătură comună a antreprenorilor israelieni este să îndrăznească", a mai spus ambasadoarea Israelului, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel