Hans Klemm-"atac aerian". Chirieac: Sper că este o greșeală

Hans Klemm
Hans Klemm

Bogdan Chirieac este de părere că declarația lui Hans Klemm este cel puțin una nefericită în cazul anunțului privind posibilitatea ca țara noastră să fie atacată aerian. 

Analistul Bogdan Chirieac spune că speră să existe totuși o greșeală de traducere, în cazul afirmației ambasadorului SUA, Hans Klemm. 

"Nu poți să vii în România, stat membru UE și NATO și să spui că este mai probabil un atac aerian asupra țării. Eu sper că este mai degrabă o greșeală de traducere. Una este necesitatea achiziționării de rachete Patriot, că așa ne-am angajat, este consens politic asupra acestui fapt din motive geopolitice și geostrategice. Alta este să vii tu ambasadorul american la București, o personalitate cu o putere imensă în țara noastră, mai mare decât a primului-ministru și să anunți ceea ce publicul din România poate să înțeleagă: că un atac aerian asupra țării este iminent. Este o declarație cel puțin nefericită a Excelenței sale. Este o declarație făcută în niciun context. Am stabilit cu toții, clasă politică, ziariști, societate civilă, că acele rachete Patriot de patru miliarde sunt o necesitate. Nu am văzut o opoziție chiar dacă pentru România înseamnă un efort. Dar să anunți că un atac aerian asupra României este probabil, este cel puțin o declarație nefericită. În cazul unei asemenea afirmații trebuie să vii cu argumente, să spui ce se întâmplă: Putin se pregătește să atace România? Păi atunci spuneți-ne, că decretăm mobilizare generală," a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Reamintim că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat vineri că România „face cea mai bună alegere” în ceea ce privește achiziția sistemelor Patriot, precizând că un atac aerian asupra țării noastre este ”mult mai probabil” decât unul la frontieră. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel