EXCLUSIV  Halici: Social-democrații trebuie să facă parte din Guvernul Ciucă!

Nicușor Halici
Nicușor Halici

Deputatul PSD Nicușor Halici este de părere că social-democrații trebuie să facă parte din Guvernul Ciucă. Iată de ce. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a spus, întrebat fiind dacă ușa către PSD a fost definitiv închisă, că "nu este închisă ușa către absolut nimeni." "Continuăm să negociem, să discutăm și să avem o soluție finală. În acest moment, mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL - UDMR."

În același timp, USR cere PNL să se decidă: ori cu ei, ori cu PSD. (Detalii, AICI.) Știm însă că până sâmbătă seara se vor depune programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor, urmând ca săptămâna viitoare să intre în Parlament Guvernul, după cum a dezvăluit Ciucă. 

Ce urmează? Momentan, mai multe scenarii sunt în picioare.

L-am întrebat pe deputatul PSD Nicușor Halici dacă, în opinia sa, social-democrații ar trebui să susțină Guvernul Ciucă sau să meargă doar pe varianta alegerilor anticipate. 

Halici (PSD): Ar trebui să fim parte a Guvernului Ciucă 

El ne-a răspuns clar că "ar trebui să fim parte a unui Guvern Ciucă pentru că numai așa avem garanția că putem implementa nu doar cele 10 măsuri pe care le-am solicitat ca sprijin pentru a trece prin Parlament Guvernul - să participăm efectiv la implementarea lor, cât și alte măsuri" ce au legătură cu numărul infectările și deceselor Covid. 

"Trebuie să-i ajutăm pe români să nu mai moară, să nu se mai îmbolnăvească și apoi celelalte lucruri: să-și plătească facturile, să aibă minimul necesar pentru coșul zilnic și ușor-ușor să revenim la ceea ce a fost măcar în 2020, până la începutul anului sau până la începutul pandemiei.", a precizat Halici. 

Deputatul PSD a afirmat apoi că, "dacă ne aducem aminte, era rău în 2018, în 2019, dar nu eram ca-n epoca comunistă, să nu avem apă caldă și căldură în marile orașe ale României."

"Altfel, ce facem?"

"Altfel, ce facem?", a întrebat Halici, retoric, vizavi de posibilitatea ca PSD să preia câteva ministere. Deputatul consideră că dacă social-democrații nu ajung la conducerea unor ministere, se poate să "dăm un termen de o lună-două, constatăm că nu le-au îndeplinit și iar începem cu moțiuni de cenzură, reinstalat guverne...".

Deputatul a atras atenția asupra faptului că nu mai poate asista "la așa ceva" "într-o perioadă atât de neagră din punctul de vedere al pandemiei."

"Dacă n-ar fi vorba de vieți omenești și de traiul românilor, hai să zici că ți-ai permite, într-o lume în care lucrurile ar fi așezate și economic, și social, să mai faci și aroganțe din astea - de a te juca cu guverne. Deși, cred că nu suntem la un nivel atât de dezvoltat și nici acum doi ani nu eram, ca să ne fi jucat la maniera asta. Iohannis a ales.", a mai declarat Nicușor Halici pentru DC News. 

Concluzionând, Nicușor Halici a spus că "trebuie să fim parte a unui guvern ca să putem asigura și să putem condiționa, pe de altă parte, implementarea acelor măsuri", în contextul situației pandemice și a crizelor economică și socială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel