Halici, scrisoare adresată premierului Cîţu: Cum poate un guvern să își neglijeze atât de mult cetățenii?

DC News TV
DC News TV

Nicuşor Halici i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Florin Cîţu. 

Scrisoare deschisă

"Stimate domnule prim-ministru Florin Cîțu,

Județul Vrancea a fost grav afectat de inundațiile care au avut loc în prima parte a acestui an. Practic, Vrancea este unul din județele care are peste 50 km de drumuri județene și comunale afectați iar peste 100 de familii de vrânceni au gospodăriile avariate sau chiar distruse.

În acest context, vă solicit intervenția imediată și alocarea de fonduri guvernamentale pentru susținerea familiilor de vrânceni puternic afectate de inundațiile de anul acesta. 

Cum este mai mult decât evident că autoritățile din România consideră respectarea cetățeanului ca fiind facultativă, mă refer întâi la problema financiară. Este absolut revoltător că într-o țară în care se moare pe capete din cauza subfinanțării sănătății, o țară cu viitor sumbru datorită subfinanțării învățământului, o țară care cheltuie sume colosale fără o justificare solidă și se împrumută zilnic sume enorme să nu se poată găsi timpul și resursele de a se rezolva probleme mai mult decât urgente.

Cum poate un guvern să își neglijeze atât de mult cetățenii?

Vrâncenii au nevoie să știe că acest guvern îi reprezintă și le este alături. Ei stau cu noroiul în curți și în case. Oamenii și-au pierdut bunurile și au gospodăriile distruse. Ați promis deschidere și transparență, ați promis apropiere de oameni. Acum este momentul să demonstrați că nu au fost doar promisiuni.

Așteptăm să primim sumele la Consiliul Județean pentru a putea începe lucrările de reparații la infrastructura distrusă. Așteptăm ca reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul PNL, să înceapă distribuirea sumelor promise de guvern pentru familiile afectate de inundații. Să trecem peste capitolul declarațiilor furtunoase și al promisiunilor îmbietoare și să ajungem la cel al faptelor. Nu promisiunile vor repara casele vrâncenilor, nu declarațiile le vor ține de cald oamenilor în iarna asta. Și da, am vorbit despre iarnă chiar dacă suntem în iulie. Vă aduc aminte că lucrările de construcții se realizează în anotimpurile calde, nu toamna, nu iarna. Fiecare zi de întârziere va duce la imposibilitatea acestor oameni de a își mai repara locuințele. De bani este nevoie acum nu în septembrie sau octombrie.

Aveți la dispoziție rectificarea bugetară. Am vrea să vedem și aceste sume promise în bugetul propus. Am vrea să vedem și banii plecați de la guvern către județe, pentru că nu doar Vrancea este în această situație. Nu vrem să vă aducem aminte de lungile video-conferințe de acum o lună și de modul cum serviciile pentru situații de urgență s-au luptat cu apele. Nu vrem nici să vă aducem aminte de lucrările pe care le promiteați anul trecut și chiar în anii precedenți, lucrări de protecție, consolidare și amenajare a cursurilor de ape, de continuare a lucrărilor la canalul Siret - Bărăgan. Vrem doar ca acum să arătați că sunteți român și că nu sunteți nepăsător la nevoile românilor, ale vrâncenilor.

Sperăm că această întârziere nu este o răzbunare împotriva organizațiilor care și-au declarat susținerea pentru un contracandidat al dumneavoastră la președinția PNL. Pedepsiți-i altfel și nu faceți vrâncenii parte a acestui joc politic. La final, contează doar oamenii. Arătați că sunteți primul ministru al României și nu doar a unor județe sau regiuni. Vrâncenii nu participă la congresul PNL din septembrie.

Primarii vrânceni au nevoie de finanțare pentru a putea începe lucrările de reparații la infrastructura locală distrusă sau avariată de inundații. Promisiunile și repartizarea fondurilor pe criterii politice este imorală iar în această situație este chiar o atitudine criminală. Poziționare în alt partid decât PNL sau chiar în altă tabără internă în perspectiva congresului din septembrie nu poate și nu trebuie să fie un criteriu pentru nerepartizarea sumelor de care aceste localități au atâta nevoie. Dacă vă doriți susținere în lupta politică internă atunci trebuie să o câștigați. Arătați că interesul localităților este mai presus de interesul electoral. Congresele vin și trec, oamenii politici sunt vremelnici dar faptele și deciziile acestora rămân și au un puternic impact asupra oamenilor și localităților.

În final, ne exprimăm încrederea că veți da dovadă de celeritate și compasiune. Principalul rol al politicului și al guvernării este interesul cetățenilor țării. Un guvern care nu își respectă cetățenii și nu își găsește timpul și resursele pentru nevoile acestora este un guvern fără sens. Politicul trebuie să fie în slujba cetățenilor și pentru bunăstarea acestora. Ați depus un jurământ și acum este un moment bun să arătați că îl veți respecta."

Președinte interimar PSD Vrancea,

Deputat de Vrancea, Halici Nicușor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel