Halici (PSD), intervenţie pentru bugetul Focşaniului: Circul și scandalul nu sunt soluția pentru rezolvarea situației!

Nicuşor Halici intervine pentru deblocarea situaţiei privind bugetul municipiului Focşani.

"Solicit public, în regim de URGENȚĂ, convocarea unei comisii de dialog între partidele reprezentate în Consiliul Local Focșani pentru deblocarea situației bugetului municipiului Focșani.

Circul și scandalul nu sunt soluția pentru rezolvarea situației. Focșănenii nu au greșit cu nimic și nu trebuie să plătească pentru interesele unor grupuri politice și divergențele dintre acestea.

Noi suntem deschiși și dorim dialogul pentru rezolvarea situației conflictuale generată în Consiliul Local Focșani", transmite deputatul Nicuşor Halici, preşedinte interimar PSD Vrancea.

Este blocaj la Primăria Focșani

Funcționarii au ieșit, luni, în stradă, pentru un protest spontan, care se va încheia în două ore. Ei spun că s-a ajuns în această situație din cauza blocării bugetului Focșaniului, dar acuză și tăierile la cheltuielile de funcționare, scrie Monitorul de Vrancea.

Practic, angajații cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliției majoritare PNL-USR-PLUS. Situația a dus, ulterior, la invalidarea bugetului local al municipiului, de către Ministerul de Finanțe. 

Ministerul de Finanțe a declarat invalid bugetul local al municipiului Focșani, cu amendamentele propuse de PNL-USR,  în ședința în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021. Atunci, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcționare de la Primărie, dar și de la instituțiile subordonate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel