Halep pe primul loc, din nou. Anunțul de la Australian Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep va câştiga în acest an primul său turneu de Mare Şlem la Roland Garros, a pronosticat site-ul Australian Open, competiţie la care sportiva din România a pierdut dramatic finala, sâmbătă, în faţa danezei Caroline Wozniacki, învingătoare cu 7-6 (2), 3-6, 6-4. 

"Sperând să facă istorie ca prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem după ce a salvat mingi de meci în două partide, Halep a recunoscut că a fost pregătită din punct de vedere mental pentru finala Australian Open, dar nu din punct de vedere fizic. După ce va lua o pauză pentru a-şi vindeca trupul obosit de bătălie - adică picioarele care o dor şi glezna suspectă - aşteptaţi-vă ca Halep să fie şi mai flămândă şi să nu se prăbuşească mental după ce a pierdut a treia sa finală de Mare Şlem. Cea mai mare şansă a ei de a obţine primul trofeu major rămâne la Roland Garros, unde probabil nu va mai lăsa să se repete situaţia de anul trecut, când nu a fructificat avansul pe care l-a avut în finală", scrie site-ul Australian Open. 

După înfrângerea suferită în faţa lui Wozniacki, Halep nu mai este lider mondial, coborând pe locul 2 în ierarhia mondială, în care conduce acum adversara sa de sâmbătă. 

Statistica vorbește 

Potrivit site-ului citat, sunt şanse mari ca Wozniacki să nu ajungă departe la Roland Garros. Fapt neobişnuit, 10 dintre ultimele 11 jucătoare care au câştigat în premieră un turneu de Mare Şlem (incluzând-o pe Marion Bartoli, care s-a retras) nu au trecut de optimi de finală la următorul turneu major. A existat o serie de nouă jucătoare aflate în această situaţie, serie întreruptă anul trecut de letona Jelena Ostapenko, învingătoare la Roland Garros după o finală cu Halep. La următorul turneu de Mare Şlem, la Wimbledon, Ostapenko s-a calificat în sferturi de finală. Următoarea jucătoare ce a triumfat în premieră într-un turneu de Mare Şlem, americanca Sloane Stephens, victorioasă la US Open, a fost următorul nume de pe această listă, fiind eliminată la Melbourne în primul tur. 

În zece apariţii la Roland Garros, Wozniacki n-a depăşit decât de două ori turul 3, astfel încât o eliminare prematură a sa pe zgura pariziană nu ar fi o mare surpriză. 

Kerber, pariul "Australian Open"

Site-ul citat mizează pe un an reuşit pentru germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, cea care a fost învinsă foarte greu de Halep în semifinale la Melbourne. De asemenea, site-ul prezice intrarea australiencei Ashleigh Barty în top 10. 

În domeniul tenisului masculin, site-ul mizează pe revenirea lui Roger Federer în fruntea ierarhiei ATP, după cinci ani, ceea ce ar face din jucătorul elveţian cel mai vârstnic lider mondial, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel