Hainele din dulapul tău au miros de mucegai? Elimină mirosul urât al hainelor

Fotografie de la Polina Tankilevitch/Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch/Pexels

Nu subestima niciodată mirosul de mucegai de pe hainele din garderobă! În spatele lui este o problemă serioasă. Aflați cum să o eliminați și de ce se formează.

 

Hainele tale miros a învechit când le îmbraci? Ei bine, să recunoaștem că aceasta este o problemă pentru mulți, dar din păcate nu toată lumea știe cum să o remedieze.

În realitate este o chestiune de o importanță fundamentală atât pentru a garanta o protecție corectă a pieselor vestimentare din interior, cât și pentru a asigura un dulap sau o comodă mereu sănătoasă, potrivit publicației Salute Cobio.

Mirosul neplăcur al hainelor, de altfel spălate și corespunzător depozitate, este cauzat de umiditate, ventilație proastă a încăperii, diferență excesivă între temperatura exterioară și temperatura interioară.

Mirosul de mucegai care stăpânește garderoba și hainele noastre este o problemă foarte serioasă care nu poate fi subestimată. Practic acest lucru se întâmplă atunci când lăsăm un sertar închis pentru o perioadă lungă de timp și din această cauză nu este asigurată ventilația corectă atât a mobilierului, cât și a hainelor din interiorul acestuia.

În plus, un rol important îl joacă și lumina și diferența de temperatură dintre interior și exterior. Toți acești factori adunați împreună nu fac altceva decât să contribuie la formarea mucegaiului.

ATENȚIE: Mucegaiul este o problemă care trebuie luată în considerare cu seriozitate și nu trebuie niciodată subestimată deoarece este una dintre cauzele majore ale inflamației tractului respirator.

În plus, dacă garderoba se îmbibă cu mucegai, pur și simplu îl inspirăm; dacă chiar am purta hainele din garderoba mucegăită nu ar face altceva decât să ne afecteze serios sănătatea. Nu putem subestima acest aspect, mai ales dacă suferim de anumite boli cronice.

Cum să elimini mirosul de mucegai de pe haine și din dulap

Oțetul este într-adevăr o resursă necesară și salvatoare

Frecați cu o cârpă înmuiată în oțet pe suprafața piesei de mobilier urât mirositoare și presărată cu pete de mucegai. Aveți grijă să ștergeți în fiecare colț și pe fiecare suprafață, astfel încât să puteți fi sigur că o curățați bine, fără a lăsa reziduuri. Lăsați sertarul sau dulapul să se usuce câteva minute. Este de preferat să faceți acest lucru ținând fereastra deschisă pentru a asigura ventilație. 

Bicarbonatul este, de asemenea, un alt ingredient eficient

Luați un bol și umpleți-l pe jumătate cu bicarbonat de sodiu. Pune vasul în dulap și lasă-l înauntru să acționeze asupra mirosului. Puteți adăuga și câteva picături de ulei esențial pentru a avea și un miros parfumat. Din când în când, deschideți larg ușile/sertarele dulapurilor pentru a asigura ventilația corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel