Hagi a acceptat funcţia de selecţioner al Naţionalei. Comisia Juridică a Senatului verifică dacă Iordănescu poate fi coordonator al loturilor

hagi iordanescu
hagi iordanescu

Tehnicianul Gheorghe Hagi a acceptat, azi, după o discuţie cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, funcţia de selecţioner al primei reprezentative, iar Anghel Iordănescu va ocupa postul de director coordonator al loturilor naţionale.

„Azi, Hagi a acceptat funcţia de selecţioner, în urma unei discuţii cu Mircea Sandu, iar Iordănescu va ocupa postul de director coordonator”, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul FRF.

Gheorghe Hagi a mai ocupat funcţia de selecţioner în anul 2001, mandat încheiat după ratarea calificării pentru Campionatul Mondial din Japonia şi Coreea de Sud, în urma pierderii meciurilor de baraj cu Slovenia.

Comisia Juridică a Senatului va dezbate cazul lui Anghel Iordănescu pentru a stabili dacă noua sa calitate este compatibilă cu aceea de senator. Dan Șova, senator PSD și conferențiar la Facultatea de Drept, ne-a declarat că un parlamentar nu poate fi angajat într-o activitate care implică prezența zilnică, după un program constant, în afara Parlamentului. Astfel, profesorii universitari, care au doar câteva ore de predare pe săptămână, pot exercita simultan cele două funcții, dacă își programează cursurile atunci când nu sunt lucrări la Camere. La fel avocații sau medicii care lucrează doar part time.

Activitatea lui Iordănescu ar urma, deci, să fie asimilată activității didactice, dar nu va trebui să se suprapună peste alte activități parlamentare. În caz contrar, Iordănescu va trebui să demisioneze, lăsând arcul guvernamental, din care face parte, în inferioritate numerică la Senat. Postul de coordonator al echipelor naționale nu îl expune direct nici la criticile publicului, care ar putea să-i afecteze electoratul, dacă performanța fotbaliștilor e slabă.

Update:

Iordănescu: Nu se poate vorbi încă de un acord privind echipa naţională

Tehnicianul Anghel Iordănescu a declarat, joi, că nu se poate vorbi încă despre un acord între el, Gheorghe Hagi şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, privind preluarea conducerii tehnice a echipei naţionale.

Însă Iordănescu a precizat că părţile nu au ajuns încă la un acord. "Nu se poate vorbi de un acord acum. Mai este până la termenul limită impus de federaţie", a spus Anghel Iordănescu.

El a menţionat că funcţia pe care ar urma să o ocupe în cadrul FRF ar fi cea de director tehnic. "Nu există această funcţie de director coordonator al loturilor naţionale, ci există funcţia de director tehnic", a mai spus Anghel Iordănescu.

UPDATE 2: Hagi ezită să preia Naţionala acum. Steaua ar putea fi luată în calcul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel