Gyorgy Frunda: Iohannis n-are șanse pentru că e neamț. Românii sunt profund naționaliști

Gyorgy Frunda, fost candidat la alegerile prezidențiale, susține că liberalul Klaus Iohannis nu are nicio șansă să câștige președinția României deoarece românii sunt profund naționaliști.

"Vă pot spune din experiența mea. De două ori am avut onoarea să fiu candidat la președinția României și mi s-a spus 'dacă erai român câștigai'. Normal ar fi fost să spună nu ei sunt de vină că nu sunt român, dvs sunteți de vină că gândiți așa. Adevărul este că în piața rurală a României este exclus ca un neromân să câștige în România.

Poporul ăsta a fost crescut din '18 încoace sau din '30 încoace în spirit naționalist profund. Întărirea statului român. Politica lui Ceaușescu a fost de asimilare, de alungare a ungurilor, or marea majoritatea a românilor a rămas cu acest clișeu. De aceea, dl Iohannis, care este foarte apropiat de mine prin spiritul ardelean, prin gândire, prin retorică, cred că nu are șansă doar pornind de la faptul că este neamț. Multora nu le place cum vorbește, exactitatea lui", a declarat Frunda, marți seara, la Digi 24.

Consilierul premierului a precizat că nu a vrut să sugereze că românii sunt "xenofobi", după ce un coleg de platou a spus că din spusele sale exact asta reiese.

Frunda îi reamintește lui Ponta că a promis lege pentru steagul secuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel