Gyorgy Frunda: Justiţia din România aduce şi decizii proaste

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, consideră că solicitarea senatorului Călin Popescu Tăriceanu adresată președintelui Klaus Iohannis privind demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu este justificată, dar președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, are o răspundere juridică, iar cazul Marianei Rarinca este "un exemplu ce arată că justiţia din România aduce şi decizii proaste".

Întrebat, miercuri, la RFI, dacă i se pare justificată cererea senatorului Tăriceanu de demitere a Liviei Stanciu și a Laurei Codruța Kovesi, de la șefia ÎCCJ, respectiv a DNA, după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitivă nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe", Gyorgy Frunda a precizat: "Faţă de doamna Kovesi nu, dar cred că doamna Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi, care a făcut denunţul penal pe baza căruia persoana respectivă a fost arestată, ea are o răspundere juridică fără doar şi poate. Şi din banii dvs. şi din banii mei, acest stat România va plăti despăgubiri femeii respective, pentru perioada petrecută nedrept în puşcărie şi cred că acest exemplu arată că justiţia din România aduce şi decizii proaste, şchioapătă uneori, de ce să nu spunem acest lucru?".

Consilierul onorific al premierului Ponta a mai susținut că "Dacă vrem să trăim într-un stat de drept, cel care trebuie apărat prima dată este cetăţeanul şi principiul nevinovăţiei acestuia".

Călin Popescu Tariceanu îi cere lui Klaus Iohannis demisia șefei DNA, Codruța Kovesi și a președintelui ÎCCJ, Livia Stanciu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel