Urmărește emisiunea live


György Frunda: ÎCCJ și CCR, decizii fără efect pentru alegerea lui Klaus Iohannis

Consilierul premierului Victor Ponta, György Frunda, avocat și jurist, a declarat, la Digi 24, că, deciziile ÎCCJ și CCR nu au niciun efect asupra alegerii pentru Palatul Cotroceni a lui Klaus Iohannis. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 - KLAUS IOHANNIS. "Din punct de vedere juridic, cred că decizia Curții este înțeleaptă. A renunțat la presiunile politice și și-a păstrat termenul de judecată. Un element care n-a fost adus în discuție și e foarte important e faptul că la Curtea Constituțională, pe 4 noiembrie, se va judeca constituționalitatea articolului pe baza căruia Agenția Națională de Integritate a stabilit incompatibilitatea domnului Iohannis. E normal deci ca Înalta Curte și toate celelalte instanțe să amâne, știind că există acest termen de judecată, judecarea cauzelor pentru după 4 noiembrie", a spus György Frunda, la Jurnalul de seară.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 - KLAUS IOHANNIS. "Tot din punct de vedere juridic, indiferent ce stabilește Curtea, după părerea mea, dacă domnul Iohannis ar fi ales, decizia potrivit căruia este incompatibil n-are niciun efect juridic asupra alegerii lui, pentru că potrivit legii dânsul nu poate să fie în funcția în care l-a stabilit incompatibilitatea sau o funcție similară. Evident că funcția de președinte a României nu este nici aceeași, nici similară cu cea de primar a unui municipiu din România", a susținut consilierul premierului Victor Ponta, György Frunda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel