György Frunda: ÎCCJ și CCR, decizii fără efect pentru alegerea lui Klaus Iohannis

Roxana Neagu / 27 oct 2014 / 21:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Consilierul premierului Victor Ponta, György Frunda, avocat și jurist, a declarat, la Digi 24, că, deciziile ÎCCJ și CCR nu au niciun efect asupra alegerii pentru Palatul Cotroceni a lui Klaus Iohannis. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 - KLAUS IOHANNIS. "Din punct de vedere juridic, cred că decizia Curții este înțeleaptă. A renunțat la presiunile politice și și-a păstrat termenul de judecată. Un element care n-a fost adus în discuție și e foarte important e faptul că la Curtea Constituțională, pe 4 noiembrie, se va judeca constituționalitatea articolului pe baza căruia Agenția Națională de Integritate a stabilit incompatibilitatea domnului Iohannis. E normal deci ca Înalta Curte și toate celelalte instanțe să amâne, știind că există acest termen de judecată, judecarea cauzelor pentru după 4 noiembrie", a spus György Frunda, la Jurnalul de seară.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 - KLAUS IOHANNIS. "Tot din punct de vedere juridic, indiferent ce stabilește Curtea, după părerea mea, dacă domnul Iohannis ar fi ales, decizia potrivit căruia este incompatibil n-are niciun efect juridic asupra alegerii lui, pentru că potrivit legii dânsul nu poate să fie în funcția în care l-a stabilit incompatibilitatea sau o funcție similară. Evident că funcția de președinte a României nu este nici aceeași, nici similară cu cea de primar a unui municipiu din România", a susținut consilierul premierului Victor Ponta, György Frunda. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24