Guvernul vrea să suplimenteze numărul de angajați într-un domeniu cheie

Guvernul vrea să pună ordine în haosul din construcții. În prezent, analizează posibilitatea creșterii numărului de inspectori, după ce anul trecut numărul acestora a crescut cu 30%.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene urmează să facă o analiză a posibilității majorării numărului de inspectori în construcţii, după ce îi va fi prezentată sinteza de activitate a inspectoratului, arată reprezentanţii ministerului, citați de Capital.

„Se va face o analiză a oportunităţii majorării numărului de personal în acest moment, numai după ce vor fi prezentate şi analizate activităţile desfăşurate, în anul 2016, de către structurile teritoriale ale Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC)", au răspuns pentru Capital reprezentanţii ministerului.

Anul trecut, numărul de inspectori a crescut cu 32% până la 814 angajaţi, după ce, în 2015, Corpul de Control al Primului Ministru a constatat disfuncţionalităţi în activitatea ISC ca urmare a numărului redus de personal cu atribuţii de control.

Potrivit datelor ministerului de profil, creşterea organigramei s-a văzut în rezultatele inspectoratului. ISC a aplicat amenzi de circa 9,5 milioane de lei în 2016, valoare de aproape trei ori mai mare comparativ cu sancţiunile acordate în 2015. Rezultatul depăşeşte cu mult bilanţul amenzilor din ultimii şase ani.

Anul trecut, ISC a efectuat aproximativ 23.000 de controale în domeniile sale de competenţă, în urma cărora au fost constatate peste 16.200 de nereguli.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel