Proiect strategic. Linie ferată de mare viteză

Eduard Pascu / 27 feb 2019 / 18:24 Salveaza PDF Comentarii
Cale ferata
Cale ferata

Cu ocazia ședinței de Guvern de azi, premierul a anunțat că se caută soluții pentru a fi construită o linie de cale ferată de mare viteză.

Lipsa autostrăzilor forțează Guvernul să se gândească la alte variante pentru a reuși transformarea zonei Moldovei într-o zonă atractivă pentru posibili investitori. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern, includerea pe lista proiectelor strategice pentru a fi dezvoltate în parteneriat public-privat a unei căi ferate de mare viteză Ploieşti-Suceava, pe o distanţă de 505 km.

"Numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22. Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km şi va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu", a spus premierul Dăncilă.

"Acest proiect strategic de investiţii urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză", a conchis Dăncilă.


Ea a mai arătat că va fi creată şi posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

 

Vezi și: Cale ferată Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Cât vor costa lucrările


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28