Guvernul Ungureanu, contestat la Curtea Constituţională de USL

curtea constitutionala
curtea constitutionala

USL  a depus, joi, la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate a procedurilor de instalare a cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. În cazul în care sesizarea va fi admisă, vor trebui reluate procedurile de audiere a miniştrilor în comisii şi apoi votul în plen, susţine senatorul PSD Dan Şova.

"Am contestat modalitatea de învestire a guvernului României ce s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor constituţionale, adică modul în care miniştrii au ajuns să fie votaţi în plenul Parlamentului", a declarat pentru România TV, senatorul PSD Dan Şova. Acesta susţine că avizul comisiilor parlamentare nu s-a dat pentru mai bine de trei sferturi dintre miniştri, deşi acesta ar fi obligatoriu, chiar dacă este consultativ.

Întrebat de ce atât de târziu a fost depusă contestaţia, Şova a susţinut că opoziţia nu a avut până ieri acces la procesele-verbale prin care comisiile care nu au avut cvorum au făcut simple recomandări către plen.

Şova consideră că admiterea sesizării USL va face ca întreaga procedură de învestire să fie reluată, cu respectarea condiţiilor Constituţiei şi a Regulementelor Parlamentului.

"Dacă ne vor da dreptate, vă mărturisesc că încălcarea Constituţiei în această privinţă este absout flagrantă şi atunci votul de învestitură este nevalid. Ca atare, va trebui reluată procedura de învestire pentru Guvern", a declarat Şova, precizând că va trebui şi ca audierile să fie reluate, cu obligativitatea ca acestea să fie în cvorum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel