Guvernul ungar susține dreptul secuilor de a se manifesta pentru autonomie

Zsolt Nemeth
Zsolt Nemeth

Guvernul ungar preferă să negocieze cu partenerii săi români în loc să protesteze, a declarat vineri pe postul public de radio ungar Zsolt Nemeth, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta. În acelaşi timp însă, a subliniat acesta, guvernul susţine dreptul minorităţilor de a manifesta în favoarea autonomiei lor.

Responsabilul ungar a comentat astfel în legătură cu manifestaţia pe care o vor organiza duminică la Târgu Mureş Consiliul naţional secuiesc (SZNT), Partidul popular maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar, în favoarea autonomiei, scrie Agerpres.

În susţinerea evenimentului numit "Ziua libertăţii secuieşti", sunt aşteptate de asemenea o serie de manifestaţii la misiuni ale României din străinătate, în principalele oraşe din Europa şi din SUA.

Declaraţia lui Zsolt Nemeth a venit în contextul în care la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.

"Nu exagerez când spun că suntem în faţa unei agresiuni simbolice", a declarat Nemeth Zsolt atunci.

Oficialul maghiar a mai susținut că în Secuime a fost declanşat un adevărat "război al steagurilor"."Guvernul maghiar se aşteaptă ca guvernul român să intervină şi să oprescă acestă agresiune simbolică împotriva minorităţii maghiare din Ardeal", a spus Zsolt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel