Guvernul tranșează soarta SECȚIEI SPECIALE - SIIJ. Memorandum de la Ministerul Justiției

Ministerul Justiției a propus un memorandum privind desființarea SIIJ, ce va fi dezbătut în ședința de Guvern de vineri, 27 Decembrie.

Memorandumul care tranșează poziția Guvernului cu privire la  Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) urmează să fie discutat în ședința  de la ora 20.00. Inițial, Ministerul Justiției a transmis un document în care propunea fie reorganizarea Secției Speciale - SIIJ, fie desființarea ei, urmând ca decizia să fie luată în urma unei ample dezbateri.

Însă, ministrul a revenit asupra acestei deciziii. În memorandul ce va fi discutat astăzi se cere desființarea SIIJ. Ministrul Predoiu face referire la recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneția, dar și la observațiile cuprinse în raportul MCV care atrag atenția asupra faptului că această Secție Specială afectează independența justiției. De asemenea, ministrul Justiției atrage atenția că judecătorii secției speciale capătă o imunitate totală și totodată nu sunt supuși controlului ierarhic.

Deși înființarea acestei Secții Speciale este constituțională, modul în care ea funcționează contravine regulilor stabilite pentru funcționarea Parchetelor din România, mai susține Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel