Guvernul, reunit în ședință informală. Care sunt temele discuției

Guvernul Cioloș s-a reunit sâmbătă dimineața pentru o ședință informală care are loc la o vilă din nordul Capitalei, potrivit Digi 24. Discuția Cabinetului Cioloș are loc cu ușile închise, presa neavând acces la ședință.

Pe agenda dezbaterilor este discuția privind aderarea României la spațiul Schengen, adoptarea monedei euro și preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

Premierul Dacian Cioloș a declarat în mai multe rânduri că România este pregătită pentru a intra în spațiul Schegen și că a făcut eforturi în acest sens.

Dacian Cioloș a precizat că integrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne în continuare un obiectiv important, chiar dacă viitorul Schengen e pus sub semnul întrebării de criza refugiaţilor.

De asemenea, un alt subiect important este adoptarea monedei euro de către România. Termenul inițial era 2019, însă această dată va fi amânată.

O altă temă de discuție foarte importantă este preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019. În perioada iulie-decembrei 2018, miniștri români vor fixa agenda de priorități a Consiliului UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel