Guvernul reduce personalul din industria de apărare

Guvernul intenţionează să limiteze anul acesta numărul mediu de angajaţi din industria de apărare la cel mult 1.587 salariaţi, cu 187 persoane mai puţin în compataţie cu anul trecut.

În 2011, numărul maxim de salariaţi ai companiilor din domeniul apărării a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane.

În urma acestei decizii, în acest an Romarm va avea un număr mediu maxim de 1.229 angajaţi, Romaero-139 salariaţi, Avioane Craiova-125 persoane, IAR Braşov-70 posturi, Construcţii Aeronautice- 8 angajaţi, Şantierul Naval Mangalia-8 salariaţi, iar Uzina Mecanică Orăştie-8 persoane.

Conform Mediafax, care a citat un proiect de ordonanţă de urgenţă, salariile angajaţilor din industria de apărare care nu lucrează din cauza lipsei de comenzi şi care se ocupă în aceste condiţii cu paza şi reparaţia utilajelor vor fi plătite de la bugetul de stat doar dacă activitatea acestor angajaţi este "indisolubil" legată de producţia sau comerţul cu armament.

Modificarea este argumentată prin necesitatea respectării Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene în domeniul ajutorului de stat.Acelaşi tratat stabileşte că orice stat membru poate lua măsurile pe care le consideră necesare pentru protecţia intereselor esenţiale ale siguranţei sale şi care se referă la producţia sau comerţul cu armament, muniţie şi material de război, dar că aceste măsuri nu trebuie să modifice condiţiile de concurenţă pe piaţa internă în ceea ce priveşte produsele "ce nu sunt destinate unor scopuri specific militare".

Legislaţia în vigoare stabileşte că salariaţii încadraţi pe perioadă nedeterminată la firme din industria de apărare şi care nu lucrează din lipsă de comenzi sau contracte vor efectua activităţi de întreţinere, conservare, reparaţii, pază şi administrative, iar fondul lunar necesar acoperirii salariilor acestora este asigurat de la buget.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel