Guvernul răspunde acuzațiilor privind "chermezele" de la Vila Dante

piscina_vila_dante
piscina_vila_dante

Guvernul a emis, miercuri, un comunicat în care dezminte acuzațiile pe care purtătorul de cuvânt al al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, le-a transmis cu seară înainte la România TV la adresa membrilor Executivului Ponta, privind Vila Dante.

Într-un comunicat de presă al Guvernului, publicat pe pagina instituției, se subliniază, "pentru corecta informare a apublicului",  care au fost evenimentele desfășurate în ultimul an la Vila Dante. Precizarea survine după ce, marți, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a afirmat că nu șeful statului beneficiază de Vila Dante, ci membrii Guvernului Ponta, care ar organiza acolo “chermeze” și zile de naștere.

"Ca urmare a afirmaţiilor calomnioase ale Administraţiei Prezidenţiale referitoare la evenimentele desfăşurate la Vila Dante, pentru corecta informare a publicului, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă următoarele precizări:

„Vila Dante”, imobil ce se află în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, face parte din baza materială de reprezentare şi protocol.

Astfel, în ultimul an, la Vila Dante au fost organizate exclusiv următoarele activităţi:

- 27 noiembrie 2012 - mic-dejun oficial oferit de Primul-ministru Victor Ponta Primului-ministru al Republicii Slovacia, Robert Fico;

- mai 2013 - întâlnire informală a Primului-ministru Victor Ponta cu presa;

- 11 iulie 2013 - dineu oficial oferit de Primul-minstru Victor Ponta Primului-ministru al Republicii Franceze, Jean-Marc Ayrault.

Subliniem faptul că în imobilul menţionat nu au fost organizate alte evenimente publice sau private.

Mai mult, trebuie menţionat că, în acest moment, RA-APPS se află într-un stadiu avansat de negociere în vederea închirierii vilei", se precizează în comunicatul Guvernului.

Marți seară, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, în intervenția telefonică pe care a avut-o la România TV, a apreciat: “Dezinformați grosolan când afirmați că este vila lui Traian Băsescu”, după care a continuat , susținând că nu șeful statului beneficiază de Vila Dante, ci membrii Guvernului Ponta, care ar organiza acolo “chermeze” și zile de naștere. Acesta a refuzat însă, invitat de Victor Ciutacu, moderator al emisiunii “Ediție Specială alături de Laura Chiriac, să ofere numele miniștrilor vizați, solicitând, totodată, să se obțină un răspuns de la RA-APPS în acest sens. Întrebat de unde are aceste informații, el a răspuns că a văzut din curtea Vilei 3 ce se întâmplă la Dante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel