Guvernul Ponta-FMI, a patra rundă de negocieri. Dean Thompson a mers și el la Palatul Victoria

Guvernul României și reprezentanții Fondului Monetar Internațional au început marți dimineață o a patra întâlnire de lucru. La Palatul Victoria a ajuns și însărcinatul american cu afaceri, Dean Thompson, potrivit B1 Tv. Deocamdată, scopul vizitei diplomatului american la Palatul Victoria nu este clar.

UPDATE: Dean Thompson a sosit marţi dimineaţa la Guvern pentru a discuta cu ministrul de resort, Robert Cazanciuc, despre problemele justiţiei, informează surse oficiale citate de Mediafax.

Discuţia dintre oficialul american şi ministrul Justiţiei are loc în contextul în care Curtea Constituţională a stabilit, joi, că articolele din noul Cod de procedură penală care reglementează modul de aplicare a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune sunt neconstituţionale, pentru că restrâng libertatea individuală, libera circulaţie şi viaţa intimă, iar Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat că sunt necesare modificări printr-o ordonanţă de urgenţă care să intre în vigoare anterior publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta a precizat luni că negocierile cu Fondul Monetar Internațional se vor termina, probabil, marți. Neînțelegerile gravitează în jurul deficitului bugetar. FMI cere un deficit de 0,9%, în timp ce guvernul insistă pentru un deficit de 1,4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel