Guvernul Ponta: Deplasările în străinătate vor aplica ”regula reprezentării de 1+2”

plimbari_demnitari
plimbari_demnitari

Guvernul Ponta a stabilit, miercuri, că demnitarii vor putea fi însoţiţi de maximum doi colaboratori în deplasările oficiale externe, cu unele excepţii.

Un memorandum privind aprobarea unui număr maxim de persoane care vor face parte din delegaţiile ministerelor şi organelor de specialitate ale administraţiei publice central în deplasările în străinătate a fost aprobat, în şedinţa de miercuri a Executivului.

Această măsură a fost luată pentru a se pune capăt delegaţiilor cu zeci de persoane care mergeau la forumuri organizate în locuri exotice, deoarece “în primele zile de mandat a constatat că foarte multe persoane din administraţia publică centrală merg în tot felul de locuri exotice, la tot felul de conferinţe şi forumuri”, a precizat premierul Victor Ponta, potrivit NewsIn.

Conform acestui memorandum, fiecare demnitar va putea fi însoțit, în deplasările oficiale externe, de maximum doi colaboratori, după “regula reprezentării de 1+2”, orice altă excepție având nevoie de aprobarea primului ministru sau a vicepremierului.

Excepţie de la această regulă sunt cele referitoare la instituţiile europene şi la NATO, unde “nu ar fi util şi eficient să impunem o astfel de regulă”, a arătat Ponta.

“Sigur că aceste conferinţe sunt importante, dar nu cred că în acest moment ne putem permite să fim reprezentaţi la un forum la Rio de Janeiro de 12 persoane, nu cred că trebuie să fim reprezentaţi de douăzeci şi ceva de persoane la alte forumuri de acest gen”, a mai arătat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel