Guvernul Orban, precizări după ce Răzvan Cuc a anunțat că autostrada Sibiu-Pitești a fost suspendată de CE

Darius Muresan / 11 ian 2020 / 18:36 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Fondurilor Europene aduce precizări după acuzele lui Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor.

Amintim că Răzvan Cuc, ministru în vechea guvernare, a anunțat că „Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru Sibiu-Pitești din cauza unor probleme pe mediu”.

Redăm precizările aduse de Ministerul Fondurilor Europene:

„Cererea de finanțare a fost transmisă Comisiei Europene spre evaluare in data de 25 oct 2019. In data de 23 dec 2019, CE a solicitat autorităților naționale informații suplimentare cu privire la proiect.

Termenul pentru raspunderea la solicitarea de informații din partea CE este de 2 luni de la primirea scrisorii. Solicitarea CE nu afectează în niciun fel implementarea proiectului care este in desfășurare. Comisia Europeana nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observatii.

Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispozitie 3 luni pt adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. In situatia in care se solicita informații suplimentare, se suspenda curgerea acestui termen de 3 luni pana la primirea răspunsului din partea RO. Echipele implicate in pregatirea proiectului lucreaza la finalizarea raspunsului la solicitarea de informatii transmisa de CE, raspuns pe care il vom transmite in timp util”.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28