Guvernul Orban OUG, ce va urma. Dancă: Miniștrii vor avea această posibilitate

Orban și Dancă
Orban și Dancă

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a sous ce va urma imediat ce ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial.

"Imediat după publicarea ordonanţei privind restructurarea în Monitorul Oficial, lucru care se va întâmpla în decursul acestei zile, miniştrii au posibilitatea de a rechema, de a elibera din funcţie, de a face numiri, deci imediat", a spus Dancă, întrebat după şedinţa de guvern când se vor pune în aplicare măsurile anunţate de premierul Ludovic Orban referitoare la blocarea concursurilor şi evaluarea numirilor în mediul diplomatic.

"Sunt mai multe etape"

El a explicat, întrebat când va fi demarat auditul în ministere, că vor fi mai multe etape.

"În ceea ce priveşte chestiunea legată de modul în care se va face auditul, sunt mai multe etape. Prima etapă este că la momentul preluării, fiecare titular de portofoliu poate şi trebuie să înceapă deja evaluarea situaţiei în care se află instituţia respectivă. Aceasta răspunde nevoii de audit la nivelul nevoilor stringente ale fiecărei instituţii publice, care în acest moment se află în coordonarea miniştrilor. Aceasta este o primă etapă de audit. Sigur că pe măsură ce vom finaliza procesul de instalare în funcţii a miniştrilor şi a demnitarilor din aparatul de lucru, la fiecare minister acest audit poate să continue şi cu forma unor formule de audit externe, acolo unde se impune. Dar în momentul de faţă este nevoie ca la fiecare minister să ştim exact ce s-a găsit, ce probleme stringente sunt şi în ce măsură structura respectivă a instituţiei publice răspunde acestor nevoi, că poate nu întreaga structură este necesară", a adăugat Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel