Guvernul Orban, asumare pe Buget. Deputat PSD: Nu este acolo ca să arunce țara în aer

Deputatul PSD de Giurgiu Elena Dinu și senatorul Cristian Marciu au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre angajarea răspunderii Guvernului pe bugetul de stat ca  fiind o sfidare la adresa românilor şi o dovadă de impotenţă.

"Este prima oară când bugetul nu se aprobă prin dezbatere, acesta era apanajul Parlamentului. Orice guvern ar fi la putere, chiar şi minoritar, negociază cu grupurile parlamentare, pentru că nimeni nu este în Parlament să arunce în aer ţara, toată lumea vrea ca bugetul de stat să fie aprobat, ca instituţiile şi unităţile administrativ-teritoriale să-şi poată face la rândul lor bugetele, să-şi poată desfăşura activitatea viitoare. Faptul că acest Guvern, pentru prima dată în istorie, îşi asumă răspunderea pe buget, mi se pare o sfidare şi maximă aroganţă la adresa românilor şi un semn de impotenţă, pentru că puteau să vină la negocieri cu toate grupurile parlamentare", a declarat deputatul Elena Dinu.

Ea spune că în bugetul pentru anul viitor "scad drastic fondurile pentru PNDL, se intenţionează ca Fondul de dezvoltare şi investiţii să numai fie un proiect viabil", este "plafonată majorarea pensiilor, a salariului minim şi lăsăm profesorii fără bani", citează Agerpres.

Ce spune senatorul Cristian Marciu despre fondurile pentru programele de dezvoltare locală

"Am văzut şi noi cifrele care vor sta la baza bugetului şi una dintre nemulţumiri este aceea legată de fondurile de finanţare pentru programele de dezvoltare locală, care în bugetul anului 2020 vor fi mai mici decât în 2019 şi 2018. Încă nu au înţeles că acest program era menit să dezvolte localităţile rurale şi oraşele mici, reducând decalajul faţă de marile oraşe ale ţării. Probabil că într-un nou ciclu electoral, despre care mă aştept să fie cât mai curând, acest program să prindă din nou viaţă. În această perioadă am citit şi comparat cele două programe de guvernare, al Guvernului Orban şi al PSD. Dacă primul este o înşiruire de fraze care exprimă intenţia de a face, programul PSD era bazat pe cifre concrete care aveau la bază şi sursa de finanţare în toate domeniile", a afirmat senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu.

Citește și: Teologul Guia, cu lacrimi în ochi, către PNL: Mi-a ajuns cuțitul la os. La toți ne-a ajuns

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel