Guvernul Orban a trecut. Chirieac: Nu are nicio șansă de funcționare

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat victoria de astăzi a noului Guvern Orban, care a trecut în Parlament, cu 240 de voturi.

"Este o victorie a lui Klaus Iohannis, în acest moment, şi, categoric, a lui Ludovic Orban. Ceea ce mi se pare ciudat este cum cinci partide - patru şi jumătate - au renunţat la propriul candidat la preşedinţie exact cu şase zile înainte de alegeri, pentru a-l susţine pe Klaus Iohannis. Eu aşa ceva nu am mai întâlnit. Fiecare partid care a acceptat să sprijine un guvern monocolor liberal, fără să participe la guvernare - deci nu au niciun fel de garanție că ideile lor, doctrina lor vor fi aplicate - a hotărât să sprijine candidatul la preşedinţie Klaus Iohannis.

"Nu are o explicaţie politică"

USR-ul a hotărât să îl sprijine pe Klaus Iohannis, deşi Barna era în directă contracandidatură cu Iohannis pe același segment de electorat. ALDE şi o parte din PRO România, care îl aveau pe Mircea Diaconu, cumva pe segmentul electoral al doamnei Dăncilă, renunţă la el şi merg pe Klaus Iohannis. Traian Băsescu cu Paleologu, PMP, renunţă şi el la Paleologu, deşi începuse să adune voturi din intelectualitatea fină, tot din zona asta liberală, de dreapta, a lui Iohannis. Şi, oarecum, Kelemen Hunor, care reprezintă minoritatea maghiară, fără şanse reale la preşedinţie, dar, ca prezenţă şi personalitate, o imagine foarte bună. Cum s-a reuşit acest lucru, cum poate fi explicat din punct de vedere politic? Nu are o explicaţie politică în acest moment", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3

"Sigur că acest Guvern, care promite pensii, salarii, autostrăzi, nu are nicio şansă de funcţionare, în mod real, chiar dacă suntem cu toţii de acord că există acolo personalităţi de prim rang: generalul Ciuca, Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, cel de la sănătate", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel