Guvernul Orban, negocieri intense. Rareș Bogdan: Problema numărul 1

Rares Bogdan - Ludovic Orban
Rares Bogdan - Ludovic Orban

Formarea noului Guvern este o chestiune de discuții și negocieri, susține Rareș Bogdan, vice președintele PNL. Cu toate acestea, în partid se vorbește despre o ”problemă numărul unu” în ceea ce privește învestirea Guvernului Orban. 

Rareș Bogdan a vorbit în direct la România TV despre posibilitatea ca PMP să primească un scaun de ministru în noul Guvern, dar și despre formarea și învestirea Guvernului Orban. 

”Eu, ca prim vice președinte al PNL susțin că PMP poate face parte oricând dintr-un executiv condus de PNL. Este un partid care împărtășește valorile europene, valorile noastre, deci nu este văd nicio problemă în a intra partidul domnului Tomac, Turcescu, Pașcanu și Băsescu în Guvernul Orban, dacă doresc acest lucru. Acestea sunt nume care mi-au venit în minte. Am înțeles că se întâlnesc astăzi și vor sta de vorbă. Vor vota Guvernul, dar cu anumite condiții, normale. Deci e cea mai mică problemă astăzi a PNL. 

Rareș Bogdan: Problema numărul 1, astăzi

Problema numărul unu astăzi este să facem majoritatea de 233. Practic au votat 233 moțiunea, tot ei ar trebui să voteze și Guvernul, cred eu. Deci astăzi, ar trebui ca cei din UDMR, de la minorități, de la Pro România, din grupul ALDE, să voteze cum au făcut și pe data de 10 octombrie. Să voteze învestirea Guvernului PNL. E o chestiune de negocieri, de discuții. 

Am înțeles că PSD nu dorește să intre în sală. Pot să îi înțeleg, fac opoziție. Am înțeles că domnul Ponta dorește să se reprofileze ca un lider al opoziției, îl înțeleg și pe domnia sa. Dar noi avem câteva promisiuni făcute electoratului și tot ce i-am rugat eu pe colegii mei care negociază astăzi cu grupurile politice a fost să nu renunțe la promisiunile cu care noi ne-am prezentat în fața electoratului. (...) Adică, dacă vrem să desființăm Secția Specială, o desființăm, pentru că am promis. Dacă am anunțat că facem alegeri în două tururi atunci facem, nu doar spunem. Dacă am anunțat că tăiem pensiile speciale, le impozităm sau le plafonăm, facem, nu doar spunem...”, a precizat Rareș Bogdan la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel